29 Μαρτίου 2024 / 12:37 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 12:37 πμ

Ο Μηλιώνης της Energa πήρε τη βίλα Σαραντόπουλου στο Πόρτο Χέλι!

από fimotro

Στο νότιο άκρο της Αργολικής Χερσονήσου, στο Πόρτο Χέλι, όπου παραθερίζουν σταρ του Xόλιγουντ, πρίγκιπες και βασιλιάδες, ένας νέος επισκέπτης ήρθε να ταράξει τα ήρεμα νερά. Κυριολεκτικά… ουρανοκατέβατος, αφού έφτασε με ελικόπτερο, ο Βασίλης Μηλιώνης, γνωστός από την περιπέτειά του με το σκάνδαλο στο χώρο της ενέργειας, επισκέφθηκε την έπαυλη της οικογένειας Σαραντόπουλου με τα 13 δωμάτια και τα 15 μπάνια, επιθεωρώντας τους χώρους έναν προς έναν. Απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα του σπιτιού αποφάσισε να επενδύσει στον τομέα του τουρισμού και έτσι το ακίνητο του κατασκευαστή και άλλοτε εκδότη της «Απογευματινής» πέρασε τελικά στα χέρια του.

Hδη ο Βασίλης Μηλιώνης έχει απευθυνθεί σε γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο για τις απαραίτητες μετατροπές, ύστερα από τις οποίες το σπίτι μπορεί να ενοικιάζεται τουλάχιστον προς 6.000 ευρώ την ημέρα, αφού το Πόρτο Χέλι είναι πόλος έλξης για πλούσιους και διάσημους από ολόκληρο τον κόσμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός επιχειρηματίας απέκτησε το ακίνητο με τίμημα που προσεγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ (λίγο χαμηλότερα από τη βίλα του Σταύρου Ψυχάρη, που βρίσκεται στην ίδια περιοχή και πωλήθηκε σε offshore εταιρία προς 11,75 εκατ. ευρώ) ύστερα από πλειστηριασμό με επισπεύδουσα την Alpha Βank.

To παρασκήνιο, πάντως, είναι έντονο για την έπαυλη της οικογένειας Σαραντόπουλου, η οποία, όπως προκύπτει από τα έγγραφα που φέρνει στο φως ο «Ε.Τ.» της Κυριακής, είχε οριστεί να βγει σε πλειστηριασμό από το Ειρηνοδικείο Μάσσητος Κρανιδίου τρεις φορές, τον Ιούλιο και τον Οκτώβριο του 2017, καθώς και τον Ιανουάριο του 2018. Επισπεύδουσα ήταν εταιρία με έδρα τη Βουλγαρία που είχε προχωρήσει σε κατάσχεση έπειτα από δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για χρέος 1.308.000 ευρώ της συζύγου του Κώστα Σαραντόπουλου, Καικίλιας Μπορονκάυ, ιδιοκτήτριας του μισού ακινήτου. Η τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί στις 700.000 ευρώ. Λίγες ημέρες πριν από τον τελευταίο πλειστηριασμό του Ιανουαρίου, ωστόσο, το ακίνητο πέρασε στον Βασίλη Μηλιώνη πιθανότατα με τη συναίνεση της επισπεύδουσας εταιρίας που ήθελε να εισπράξει την οφειλή.

Αλλωστε, η βίλα παρουσιαζόταν το τελευταίο διάστημα στον κατάλογο πώλησης ακινήτων ενός από τα μεγαλύτερα μεσιτικά γραφεία της χώρας αναζητώντας αγοραστή. Η περιγραφή ζαλίζει για την άνεση και την πολυτέλεια του σπιτιού των 800 τ.μ. που χτίστηκε το 1996 σε οικόπεδο 4.000 τ.μ. Είναι το τελευταίο ακίνητο στην περιοχή της Κόστα, πάνω στη θάλασσα και πολύ κοντά στο νησί των Σπετσών. Στην περιγραφή του γραφείου «Goldenland Goutos» αναφέρονται, επίσης, δύο μικρές ιδιωτικές παραλίες που θα διασφαλίζουν στους ενοίκους ξένοιαστες στιγμές, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα, ακόμα και deck στο οποίο μπορεί να δέσει ένα μεγάλο γιοτ. Στο τέλος του οικοπέδου, ακριβώς στη «μύτη» της χερσονήσου, υπάρχει μια πέργκολα με τραπεζαρία δίπλα στην πισίνα και το μπάρμπεκιου. Κατασκευασμένο, κυρίως, από πέτρα και ξύλο το επιβλητικό ακίνητο διαθέτει επίσης κελάρι και έναν ανεξάρτητο ξενώνα, κοντά στον κήπο, ενώ καταλήγει σε προστατευμένο χώρο στάθμευσης για τέσσερα αυτοκίνητα.

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ

Ο ένας στη φυλακή, ο άλλος… ελεύθερος

Η αυλαία για την πολύκροτη υπόθεση των εταιριών Energa και Hellas Power, φάνηκε αρχικά να πέφτει πριν από έναν χρόνο, τον Φεβρουάριο του 2017 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, που αποφάσισε αναστολή εκτέλεσης της ποινής για τον Βασίλη Μηλιώνη. Λίγες ημέρες αργότερα, όμως, ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης άσκησε έφεση υπέρ του νόμου, κρίνοντας ότι ο νεαρός επιχειρηματίας έπεσε στα… μαλακά.

Αντίθετα, ο Αριστείδης Φλώρος της Energa πήρε ξανά το δρόμο για τη φυλακή, καθώς του επιβλήθηκε κάθειρξη 21 ετών για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Με την έφεσή του ο Γρηγόρης Πεπόνης ζήτησε να επιβληθούν βαρύτερες ποινές στους κατηγορουμένους. Ο εισαγγελικός λειτουργός είχε ζητήσει συγκεκριμένα την «εξαφάνιση» της απόφασης, κυρίως, ως προς το σκέλος των ελαφρυντικών που τους αναγνωρίστηκαν, καθώς, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «οι δικαστές δεν εστάθμησαν ορθώς το βαθμό της εγκληματικής διάθεσης των κατηγορουμένων». Υστερα από μια μαραθώνια συνεδρίαση διάρκειας 14 ωρών και ακροαματική διαδικασία που κράτησε κοντά στα δύο χρόνια, το δικαστήριο είχε κρίνει ένοχους τους 11 από τους 19 κατηγορουμένους για την υπόθεση που συντάραξε την αγορά της ενέργειας, καθώς, σύμφωνα με τη δικογραφία, έγινε υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος ύψους 256 εκατ. ευρώ. Στη φυλακή, εκτός από τον Αρη Φλώρο, είχαν οδηγηθεί η γραμματέας του, Μαρία Σκλαβάκη, που απέδρασε φορώντας «βραχιολάκι» αλλά συνελήφθη ξανά στη συνέχεια, καθώς και ο σύζυγός της, Πέτρος Νικολοθανάσης.

Λίγες ημέρες μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου ο Βασίλης Μηλιώνης «πέταξε» στην ελευθερία, ταξιδεύοντας για το Ντουμπάι με φιλική συντροφιά. Οι φωτογραφίες του με τις δίλιτρες βότκες σε πανάκριβο κλαμπ του Εμιράτου που δημοσιεύτηκαν τότε στα social media προκάλεσαν αίσθηση αλλά ο ίδιος δεν πτοήθηκε, καθώς δεν έκρυψε ποτέ ότι είναι λάτρης της άνεσης και της πολυτέλειας, για τις οποίες ξοδεύει μεγάλα ποσά.

Δεν διστάζει ακόμα και να νοικιάσει liar jet για να πετάξει σε εξωτικούς προορισμούς, φιλοξενώντας στην πτήση όλους τους φίλους του, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν με ιδιαίτερη προτίμηση στο Μαϊάμι. Αθήνα, Μύκονος, Ντουμπάι, Ελβετία, Νέα Υόρκη εναλλάσσονται στο πρόγραμμά του με κινηματογραφική ταχύτητα και όσοι είναι δίπλα του ξέρουν ότι θα διασκεδάσουν στον απόλυτο βαθμό, δίνοντάς του το χαρακτηρισμό του bon viveur. Πλέον στις προτεραιότητές του βρίσκονται το… λίφτινγκ της βίλας στο Πόρτο Χέλι και η αναζήτηση τουριστών που έχουν την οικονομική δυνατότητα να τη νοικιάσουν για τις διακοπές τους.

Ο… παράδεισος της Πελοποννήσου

Βίλες χολιγουντιανών προδιαγραφών ανταγωνίζονται σε χλιδή και υψηλή αισθητική στο Πόρτο Χέλι που αποκαλείται «Μόντε Κάρλο» της Ελλάδας. Με τρία κοσμοπολίτικα νησιά, τον Πόρο, την Υδρα και τις Σπέτσες, σε μικρή απόσταση, υπήρξε πάντα «μαγνήτης» για τους…  πλούσιους και διάσημους. Οι ισχυρότερες ελληνικές οικογένεις έχουν βίλες στην περιοχή, μεταξύ των οποίων οι οικογένειες Βαρδινογιάννη, Λαιμού, Χανδρή, Γουλανδρή και Κόβα. Εντυπωσιακή βίλα με φάρμα διαθέτει στον Αγιο Αιμιλιανό η οικογένεια Κυριακού, ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και η βίλα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Αλλά και ο διάδοχος του ολλανδικού θρόνου πρίγκιπας Γουίλιαμ Αλεξάντερδιέθεσε ποσό περίπου 5.000.000 ευρώ για την αγορά βίλας στην περιοχή Δορούφι, έξω από το Κρανίδι. Ο ίδιος είχε μαγευτεί όταν επισκέφθηκε τον επίγειο παράδεισο της Πελοποννήσου και δεν έχασε την ευκαιρία να αποκτήσει εκεί δικό του ακίνητο. Κάθε καλοκαίρι, άλλωστε, στην περιοχή «υποκλίνονται» υψηλοί επισκέπτες απ’ όλον τον κόσμο, όπως ο Ντέιβιντ και η Βικτόρια Μπέκαμ(φωτό), που έκαναν το 2016 διακοπές σε πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής και έστειλαν τις εικόνες στους εκατομμύρια φίλους τους μέσω των προσωπικών τους λογαριασμών στα social media.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα