20 Απριλίου 2024 / 1:51 πμ
20 Απριλίου 2024 / 1:51 πμ

Ο Μακρόν θα κάνει πλάκα στον Τραμπ: Θα τον ταΐσει ωμό αστακό στον Πύργο του Αϊφελ

από fimotro

Η πορτοκαλί του κόμμωση θα φαίνεται από τον δεύτερο όροφο του Πύργου του Αϊφελ. Ο Ντόναλντ Τραμπ θα κάθεται σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του Παρισιού, το «Ιούλιος Βερν» του σεφ Αλάν Ντικάς, κουβαλώντας μαζί του τα ρωσικά σκάνδαλα. Αυτή η εικόνα μπορεί να φαινόταν σουρεαλιστική πριν από μερικές εβδομάδες, αλλά το βράδυ της Πέμπτης θα γίνει πραγματικότητα.

Ο Εμανουέλ Μακρόν μας συνηθίζει στα παράδοξα. Στα τέλη Μαίου είχε υποδεχθεί τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στις Βερσαλλίες. Αυτή την Πέμπτη θα υποδεχθεί τον Τραμπ, τον άνθρωπο που προέβλεψε τον προσεχή θάνατο της ευρωπαϊκής ένωσης. Θα φάνε μαζί στον εστιατόριο «Ιούλιος Βερν» του Πύργου του Αϊφελ», γράφει ειρωνικά η Liberation.


Στον αμερικανικό Τύπο είναι πολλά τα ειρωνικά σχόλια για την επιλογή του εστιατορίου. Ο ένοικος του Λευκού Οίκου θα νοιώθει άβολα, γράφουν, μπροστά στο πιάτο του, στο οποίο προβλέπεται να υπάρχει ωμός αστακός.
«Αυτό δεν μοιάζει καθόλου σε γεύμα που θα άρεσε στον POTUS», έγραψε ειρωνικά στο Twitter η Maggie Haberman, ανταποκρίτρια των New York Times στον Λευκό Οίκο. Στο «Local», ο δημοσιογράφος Chris Crowley προειδοποιεί: «Ο πρόεδρος Τραμπ δεν έχει τον πιο εκλεπτισμένο ουρανίσκο. Αλλά όπως δεν θέλησε να υποχωρήσει στην χειραψία μαζί του, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεν θα υποχωρήσει και στο γεύμα με μπριζόλες και fast food του Τραμπ», γράφει.

[Τα πιάτα του διάσημου σεφ Αλέν Ντικάς]


Ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ θα γίνουν δεκτοί με τον πιο επίσημο τρόπο στο Παρίσι. Στις 16:30 ώρα Ελλάδος θα παρευρεθούν σε στρατιωτική τελετή στο μουσείο Invalides, θα σταθούν μπροστά στους νεκρούς του Α παγκοσμίου πολέμου και μπροστά στον τάφο του Ναπολέοντα.
«Η τελετή θα χρονομετρηθεί γιατί η συγκέντρωση του Τραμπ δεν διαρκεί πάνω από πέντε λεπτά, όπως αναφέρουν οι σύμβουλοί του», γράφει η Liberation.


Η πραγματική συζήτηση θα ξεκινήσει στις 17:30 ώρα Ελλάδος όταν οι δύο άνδρες θα συναντηθούν στο προεδρικό μέγαρο, «για μία, μιάμιση ώρα», σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο: μάχη κατά της τρομοκρατίας, κλιματική αλλαγή θα είναι ίσως τα θέματα τα οποία θα συζητηθούν.
Από την πλευρά της η Μελάνια Τραμπ δεν έχει τίποτα να φοβηθεί στο Παρίσι. Αντίθετα με το τι συνέβη στο Αμβούργο, στους G20, όπου οι διαδηλωτές δεν την άφησαν να βγει από το δωμάτιο του ξενοδοχείου της, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ θα ακολουθήσει κανονικά το πρόγραμμά της, αφού καμία σοβαρή διαδήλωση δεν προβλέπεται. Με την Μπριζίτ Μακρόν αναμένεται να επισκεφθούν την Παναγία των Παρισίων και τις όχθες του Σηκουάνα.
Γιατί ο Μακρόν κάλεσε τον Τραμπ, «τραυματισμένο» από το σκάνδαλο με την ρωσική παρέμβαση στην προεκλογική εκστρατεία; Αυτό το ερώτημα απασχολεί τα γαλλικά ΜΜΕ και την πολιτική τάξη της Γαλλίας.
Αναλυτές αναφέρουν ότι ο Εμανουέλ Μακρόν θέλει να χτίσει το δικό του προφίλ και να εμφανιστεί ως ο διαμεσολαβητής ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην ΕΕ. Σχολιαστές προσθέτουν ότι ο Μακρόν θέλει να δείξει στον Τραμπ ότι «το Παρίσι παραμένει Παρίσι», παρά τα κακά σχόλια του αμερικανού ομολόγου του.


Η εφημερίδα Le Parisien τρίζει, επίσης τα δόντια:
«Από σιδερένια χειραψία σε θερμούς εναγκαλισμούς, από ανοιχτές διαφωνίες σε παρασκηνιακές συμφωνίες. Πρόκειται για ένα περίεργο τανγκό που χορεύουν ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έρχεται στο Παρίσι για τα 100 χρόνια από την είσοδο των ΗΠΑ στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο.
Οι δύο ηγέτες δεν συμφωνούν σε κανένα θέμα. Κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας η ομάδα Μακρόν είχε επαφές με την Χίλαρι Κλίντον, παραδέχεται ένας συνεργάτης του. Ο Μακρόν, επιπλέον, είχε την απόλυτη στήριξη του Μπαράκ Ομπάμα», γράφει η γαλλική εφημερίδα

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα