28 Μαρτίου 2024 / 3:53 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 3:53 μμ

Ο Μακρόν γιόρτασε την πρωτιά σε διάσημη μπρασερί του Παρισιού

από fimotro

image.ashxΣε μια μπρασερί του Παρισιού, περιτριγυρισμένος από διασημότητες, γιόρτασε ο Εμανουέλ Μακρόν την πρόκρισή του στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών.
Μετά από την ομιλία του, η οποία παρέπεμπε σε ομιλία εκλεγμένου προέδρου, ο υποψήφιος για την προεδρία πήγε να γιορτάσει στην μπρασερί «La Rotonde», μία διάσημη παριζιάνικη μπρασερί στη λεωφόρο Μοντπαρνάς, στο 14ο διαμέρισμα της πρωτεύουσας, εκεί όπου και ο Φρανσουά Ολάντ είχε γιορτάσει τη νίκη του στις εκλογές των Σοσιαλιστών το 2011.
Σύμφωνα με την Parisien, υποστηρικτές και σύμβουλοι του Μακρόν προσκλήθηκαν στην μπρασερί με SMS. Ανάμεσα σε αυτούς που παραβρέθηκαν ήταν ο οικονομολόγος Jacques Attali, η ηθοποιός Line Renaud, ο ηθοποιός Pierre Arditi, ο ανιματέρ Stéphane Bern, ο συγγραφέας Erik Orsenna, ο αρχιτέκτονας Roland Castro και ο Daniel Cohn-Bendit.
Πολλοί, πάντως, έσπευσαν να κάνουν συγκρίσεις με τη γιορτή που παρέθεσε ο Νικολά Σαρκοζί, στις 6 Μαϊου 2007, σε εστιατόριο στη Champs-Elysées, μετά τη νίκη του επί της Σεγκολέν Ρουαγιάλ.
«Αυτή η γιορτή στο La Rotonde είναι αρκετά ανάρμοστη όταν υπάρχει μία πολιτική κατάσταση όπου η άκρα δεξιά πέρασε στον δεύτερο γύρο», έγραψε στο Twitter ο David Cormand, δημοτικός σύμβουλος και γραμματέας των Ευρωπαίων Οικολόγων -Πράσινων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα