19 Μαρτίου 2024 / 1:11 μμ
19 Μαρτίου 2024 / 1:11 μμ

Ο Μίκης στο Καλλιμάρμαρο διηύθυνε από καροτσάκι στο κλείσιμο της συναυλίας προς τιμήν του (βίντεο)

από fimotro

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Χιλιάδες κόσμου παραβρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο στην ιστορική παράσταση «Όλη Η Ελλάδα για τον Μίκη – 1.000 φωνές» προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη.

Έπειτα από επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, το Καλλιμάρμαρο στάδιο πλημμύρισε με1000 χορωδούς από όλη την Ελλάδα, που σχημάτισαν μια τεράστια χορωδία και με τη συνοδεία της Συμφωνικής Μαντολινάτας ερμήνευσαν μερικά από τα αριστουργήματα του μεγάλου δημιουργού.

Ο μεγάλος συνθέτης παρά το προχωρημένο της ηλικίας του ζήτησε όχι απλώς να παρίσταται, αλλά και να διευθύνει το φινάλε της συναυλίας και αποθεώθηκε από τον κόσμο που παραβρέθηκε στο Καλλιμάρμαρο.

Στο Παναθηναϊκό Στάδιο βρέθηκαν για να τον τιμήσουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά και άλλοι εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής της χώρας και πλήθος κόσμου.

Ο συνθέτης έφτασε συγκινημένος σε καροτσάκι και πήρε θέση για τη συναυλία προς τιμή του.

Την ενορχήστρωση και τη μουσική διεύθυνση είχε αναλάβει ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης.

Στη συναυλία ακούστηκαν αποσπάσματα από τους κυριότερους ποιητικούς κύκλους που έχει μελοποιήσει ο Θεοδωράκης.

Μεταξύ άλλων: «Άξιον Εστί», «Μικρές Κυκλάδες», «Επιφάνια», «Όμορφη Πόλη», «Αρχιπέλαγος», «Πολιτεία», «Λιποτάκτες», «Χαιρετισμοί» και «Γειτονιά των Αγγέλων», όλα σε χορωδιακή διασκευή του Παναγή Μπαρμπάτη.

Τα πρωτότυπα κείμενα, έγραψε ο Γιώργος Μπλάνας, υπεύθυνος για τους φωτισμούς ήταν ο Λευτέρης Παυλόπουλος και τη σκηνοθετική επιμέλεια υπέγραψε η Σοφία Σπυράτου.

Εκτός από τους 1.000 χορωδούς και τη Συμφωνική Μαντολινάτα, στην παράσταση συμμετείχαν οι ηθοποιοί Ιωάννα Παππά και Γιάννης Στάνκογλου, ο λαϊκός τραγουδιστής Γεράσιμος Ανδρεάτος, και οι λυρικοί καλλιτέχνες Τζίνα Φωτεινοπούλου, Ελένη Βουδουράκη, Αντώνης Κορωναίος, Μπάμπης Βελισσάριος, και Παντελής Κοντός.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα