29 Μαρτίου 2024 / 1:33 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 1:33 πμ

Ο Μπαλαούρας προσπαθεί να εξηγήσει στον Real fm γιατί έλαβε το… έκτακτο βοήθημα των χαμηλοσυνταξιούχων!

από fimotro

Δυστυχώς, το σύστημα είναι τυφλό, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη σχολιάζοντας τη «13η σύνταξη» που έλαβε τον περασμένο Δεκέμβριο και την οποία, όπως είπε, άμεσα τη διέθεσε στο ταμείο αλληλεγγύης συνταξιούχων της Τράπεζας της Ελλάδας και στο απεργιακό ταμείο του συλλόγου υπαλλήλων της Τράπεζας.

«Οι συντάξεις δίνονται από την ΗΔΙΚΑ. Είναι ένα σύστημα μηχανογραφικό που έχουν όλες τις συντάξεις. Δεν γίνεται διασταύρωση, καλώς ή κακώς. Προσπαθούμε να κάνουμε διασταύρωση στοιχείων μεταξύ των καταθέσεων, των δηλώσεων των φορολογικών Ε1 και Ε9 και δεν μπορούμε να το κάνουμε. Το κράτος δεν λειτούργησε ποτέ σωστά», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλαούρας.

Και σημείωσε: «Δεν το είχα συνειδητοποιήσει ότι μπορεί να γίνει γενίκευση αυτού του θέματος, δυστυχώς όμως η ΗΔΙΚΑ δεν έχει δυνατότητα διασταύρωσης των στοιχείων και δεν μπορεί, ακόμη και τώρα που μιλάμε, δυστυχώς, να γίνει διασταύρωση στοιχείων». Στην επισήμανση ότι πρέπει να γίνει κάτι ώστε να μην είναι τυφλό το σύστημα ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν κατηγορηματικός: «Προφανώς, συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Πρέπει να βάλουμε μπροστά να κάνουμε τέτοιες διασταυρώσεις».

Ο κ. Μπαλαούρας, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ήταν αποκαλυπτικός: «Μου έχουν καταγγείλει περιπτώσεις ότι το κοινωνικό εισόδημα που χορηγείτε σε πάρα πολλούς ανθρώπους και καλά κάνει η κυβέρνηση και το χορηγεί υπάρχουν άτομα όπου έχει η γυναίκα του μία μικροεπιχείρηση και ο σύζυγος παίρνει το κοινωνικό επίδομα. Αυτά όλα θα λειανθούν και θα βρεθούν στην πορεία». Και τόνισε: «Υπάρχουν φοιτητές που, για παράδειγμα, έχουν στις εστίες δυνατότητες διατροφής ή διαμονής οι οποίοι μπορεί να έχουν οι γονείς τους αδήλωτα εισοδήματα ή δηλωμένα τα οποία να φαίνονται κάπως διαφορετικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα