20 Απριλίου 2024 / 4:59 πμ
20 Απριλίου 2024 / 4:59 πμ

Ο Λάμπρου του ΣΥΡΙΖΑ λέι ότι είναι σωστή η απόφαση του εισαγγελέα για την άδεια Κουφοντίνα

από fimotro

“Σωστή η απόφαση του εισαγγελέα και του Συμβουλίου για την άδεια Κουφοντίνα. Μετά από 16 χρόνια εγκλεισμού κάθε άνθρωπος δικαιούται μία διαδικασία επανένταξης”, εκτίμησε ο Παναγιώτης Λάμπρου ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπεύθυνος Δικαιωμάτων και Δικαιοσύνης.

Μιλώντας στο “Focus 103,6” είπε ότι ο Κουφοντίνας δεν απελευθερώθηκε, “πήρε 2ημέρη άδεια με όρους”.

“Άκουσα τη ΝΔ να κραυγάζει πολιτικά για την άδεια Κουφοντίνα και δικαίωμά της, αλλά τη νομοθεσία την έχει κάνει η ίδια. Καλώς κατάργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τις φυλακές τύπου Γ’, γιατί υπάρχει νομικός πολιτισμός, δεν θα γίνουμε Τουρκία ή Γκουαντάναμο. […]Με αγανακτεί η υποκριτική στάση κομμάτων και ορισμένων άλλων, που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, πως στην περίπτωση Κουφοντίνα, εφαρμόστηκε ο νόμος και η νομιμότητα”.

Κληθείς να απαντήσει αν έπρεπε να δοθεί άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ ο ίδιος ουδέποτε έχει δείξει μεταμέλεια, ο κ. Λάμπρου απάντησε: “Δείξτε μου ένα νόμο που να λέει ότι ένας κρατούμενος για να πάρει άδεια, πρέπει να δείξει μεταμέλεια ή να αλλάξει στάση…”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα