28 Μαρτίου 2024 / 9:13 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 9:13 μμ

Ο κόσμος προτίμησε τις παραλίες από τα ανοιχτά καταστήματα στην Αθήνα!

από fimotro

Με συγκέντρωση στην αρχή της Ερμού, στο Σύνταγμα και συλλαλητήριο ενάντια στην κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων οργάνωσαν την κινητοποίηση τους οι εμποροϋπάλληλοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας (ΟΙΥΕ) τους, για 24ωρη απεργία, την Κυριακή.

Ωστόσο, ελάχιστη ήταν η κίνηση των καταναλωτών και γενικότερα του κοινού στο κέντρο της πόλης παρά την έναρξη της περιόδου των θερινών εκπτώσεων οι οποίες ανέρχονται έως και 50%.

Επίσης η παρουσία των ξένων επισκεπτών στα καταστήματα ήταν περιορισμένη με την πλειοψηφία τους να «πυκνώνει στα καταστήματα εστίασης και στην υπαίθρια αγορά στο Μοναστηράκι», όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Παναγιώτης Κυριακούλιας.

Ο ίδιος επισήμανε ότι τα περισσότερα εμπορικά επί της Ερμού παρέμειναν κλειστά, ίσως και λόγω της απουσίας του κοινού «από την πόλη όπως παρατηρείται και από την κίνηση στο σταθμό του μετρό».

Αναφορικά με το νέο μέτρο ανοίγματος των καταστημάτων 32 Κυριακές τον χρόνο (από Μάιο – Οκτώβριο) στα καταστήματα του κέντρου της Αθήνας και του παραλιακού μετώπου, «με το πρόσχημα της ενίσχυσης του τουρισμού», όπως σημειώνει ο γεν. γραμματέας, εκτιμά ότι δεν θα συμβάλει στην αύξηση του τουρισμού αλλά ούτε και στην ανάπτυξη των μικρομεσαίων, «απεναντίας θα αυξήσει τα λουκέτα οδηγώντας τους εργαζόμενους στην ανεργία», όπως λέει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα