18 Απριλίου 2024 / 4:58 μμ
18 Απριλίου 2024 / 4:58 μμ

Ο Κωνσταντίνος Μασσέλος νέος προέδρος της ΕΕΤΤ

από fimotro

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Θεσμών ο διορισμός του καθηγητή Κωνσταντίνου Μασσέλου στη θέση του νέου προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Υπέρ του προτεινόμενου νέου προέδρου της ΕΕΤΤ, από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών», ενώ το ΚΚΕ καταψήφισε διευκρινίζοντας ότι η στάση σου δεν έχει να κάνει με το πρόσωπο του προτεινόμενου, αλλά με τις πολιτικές τις οποίες καλείται να εφαρμόσει.

«Βασικός στόχος της ΕΕΤΤ πρέπει να είναι ο πολίτης. Να παίρνει την υπηρεσία για την οποία πληρώνει» τόνισε ο κ. Μασσέλος, αναπτύσσοντας το πλάνο των προτεραιοτήτων του, δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση στην ευρυζωνικότητα, στην εισαγωγή νέων δικτύων πέμπτης γενιάς και στη διεύρυνση του ανταγωνισμού και στη δημιουργία νέων προϋποθέσεων για επενδύσεις.

Πριν την ψηφοφορία για την τοποθέτηση του κ. Μασσέλου, υπήρξε μεγάλη ένταση από πλευράς αντιπολίτευσης καθώς με απόφαση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση “μπλόκαρε” η διαδικασία εκπόνησης γνώμης του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής επί του θέματος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Μάκης Βορίδης, και άλλα μέλη της Θεσμών ζήτησαν εξηγήσεις, γιατί τελικά δεν γνωμοδότησε η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής και,  για ποιο λόγο έγινε η παρέμβαση Βούτση στον διορισμό του Προέδρου της Ανεξάρτητης  Αρχής.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου, κι αφού οι βουλευτές ΝΔ, ΔΗΣΥ, Ποταμιού  και Εν. Κεντρώων ψήφισαν “παρών” στον κ. Μασσέλο, (ΚΚΕ και ΧΑ κατά) επισήμανε ότι “υπάρχει ο κίνδυνος οι αποφάσεις της ΕΕΤΤ να βγουν άκυρες λόγω της διαδικασίας εκλογής του Προέδρου”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα