25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Ο Καλογρίτσας είναι η μαρίδα, το ψάρι είναι ο Σαββίδης – Δώρο τα 38 εκατ. της ΣΕΚΑΠ, η ΕΡΤ περιμένει!

από fimotro

Γράφει ο Κ.Π.

([email protected])

Αγαπητό Fimotro,

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με αγοροπωλησίες και επενδυτές, επηρεάζοντας την ελληνική οικονομία και την πολιτική ζωή του τόπου. Θα έλεγα μάλιστα ότι δεν απέχουν πολύ από άλλες εποχές, που με προτροπή κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ,(Πόπωτας-Κωσκοτάς-Σαλλιαρελης) έκαναν πέτσινες επενδύσεις σε τράπεζες, ποδόσφαιρο, ΜΜΕ κλπ. με αντάλλαγμα την πολιτική στήριξη στην κυβέρνηση.

Άλλοι αργότερα, αγόραζαν «μπιρ παρά» με «πέτσινα» χρήματα, χρηματισμούς προσώπων και κυβερνητική ανοχή, χρεωμένες επιχειρήσεις η δημόσια περιουσία με τα γνωστά αποτελέσματα και τα ειδικά δικαστήρια. Δεν ξέρω πόσο απέχουμε από μια τέτοια αναβίωση τέτοιων εποχών. Κάποιες ενδείξεις μπορεί να υπάρχουν, αλλά αυτό είναι κάτι που θα φανεί στο μέλλον.

Η εισβολή ενός άγνωστου ομογενούς επιχειρηματία, φέρνει στη μνήμη μου εκείνη την εποχή. Θέλοντας η κυβέρνηση να έχει τα δικά της ΜΜΕ και τη στήριξη του επιχειρηματικού κατεστημένου ζητούσε τη στηριξή τους με ανταλλάγματα για να συνεχίσει να κυβερνά.

Όταν λοιπόν ένας άγνωστος βουλευτής(θυμηθείτε Συμπιλίδη), φέρνει μια τροπολογία στη βουλή για να χαρίσει 38 εκατ. ευρώ σε μια επιχείρηση που αγοράζει έναντι 4.800 ευρώ ο ομογενής επιχειρηματίας, την οποία ψηφίζουν τα υπόλοιπα συμπολιτευόμενα «πρόβατα» της βουλής και στηρίζει ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Όταν ένας άγνωστος ομογενής από τη Ρωσία, αγοράζει ποδοσφαιρική Ομάδα, για να γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό και τους φίλους του ποδοσφαίρου. Αγοράζει-νοικιάζει ξενοδοχεία, καπνοβιομηχανίες, λιμάνια και αγωνίζεται να αποκτήσει ΜΜΕ με «ρούβλια» ε! δεν είναι και φυσιολογικό. Ο ίδιος λέει ότι με τον τρόπο αυτό θέλει να βοηθήσει το ένα εκατ. ομογενείςς από το ανατολικό μπλόγκ. Πονόψυχος ο άνθρωπος; Η έχει άλλες βλέψεις!

Βέβαια μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης η Υφήλιος γέμισε Ρώσους «ολιγάρχες» που έγιναν δισεκατομμυριούχοι μέσα σε μια νύχτα, και από την πείνα, βρέθηκαν στην «χλιδή» την οποία και επιδεικνύουν. Δεν γνωρίζω πόσο μπορεί αυτό να θεωρηθεί φυσιολογικό η αν υπάρχει κάποιο ευρύτερο ρωσικό σχέδιο, για να αποκτήσει πολιτική επιρροή σε μια χώρα όπως η Ελλάδα υψίστης γεωστρατηγικής σημασίας η αν η Ελλάδα προτίθεται να γίνει Ρωσικό… προτεκτοράτο!

Ο εναγκαλισμός του Έλληνα ομογενούς επιχειρηματία με τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση ΣΡΙΖΑΝΕΛ, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος και να μην σχολιαστεί, δημιουργώντας ένα άλλο είδος διαπλοκής.

Μάλιστα μετά τη συνέντευξη του στο «ΠρώτοΘέμα», και τη στηριξή του στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα είναι πεντακάθαρη, αφού τον παρομοίασε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και προέβλεψε ως «αστρολόγος» ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός.

Το πάθος του Έλληνα ομογενούς να αποκτήσει δικά του ΜΜΕ, Τύπο η τηλεοπτικό σταθμό, για άμεση πολιτική επιρροή-χωρίς να αποκλείει την καθοδό του στον πολιτικό ελληνικό στίβο-δείχνει τις προσωπικές του διαθέσεις. Μετά το «φιάσκο»των τηλεοπτικών αδειών που εμφανίστηκε σαν «λαγός», τώρα έβαλε πλώρη να αποκτήσει αθηναϊκά ΜΜΕ, με μεγάλη επιρροή που φυλλορροούν, όπως η ΣΕΚΑΠ με τα 38 εκατ. τα οποία βέβαια καλείται ο πληρώσει ο ελληνικός λαός και όχι ο επιχειρηματίας.

Όλη αυτή η δραστηριότητα του άγνωστου μέχρι χθες ομογενούς που μπήκε σαν σίφουνας στην ελληνική οικονομική και ποδοσφαιρική κοινωνία, δεν άφησε ασυγκίνητους τους και τους ευρωπαίους ηγέτες. Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι πρεσβείες των δυτικών χωρών και τις ευρωπαϊκής Ένωσης παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις οικονομικές δραστηριότητες του επιχειρηματία, λόγω της γεωστρατηγικής θέσεως της χώρας μας και την ενδεχόμενη Ρωσική επιρροή. Ο ίδιος ο ομογενής έχει διατελέσει βουλευτής στη Ρωσική Δούμα και φίλος του Πούτιν αν αυτό λέει κάτι.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα αντέδρασαν άμεσα για τα όσα είπε στη συνέντευξή του ο Έλληνας ομογενής πολλά από τα οποία ήταν και προσβλητικά για τους πολιτικούς ενώ έπλεξε το «εγκώμιο» του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια έκτακτη συνάντηση-ενημέρωση με τους τομεάρχες της ΝΔ αναφέρθηκε στο νέο πεδίο διαπλοκής και ζήσε από τους τομεάρχες να είναι σε επιφυλακή, ενώ τόνισε σύμφωνα με πληροφορίες μας ότι: «Ο Καλογρίσας είναι «μαρίδα» και το «ψάρι» είναι ο Σαββίδης».

Βλέποντας το πάθους του Έλληνα ομογενούς για αγορά ΜΜΕ θα προτείναμε στον Αλέξη να του πουλήσει την ΕΡΤ3. Με τόσα χρήματα που διαθέτει θα έχει έτοιμο τηλεοπτικό σταθμό. Τι θέλει να μπλέξει με αθηναϊκά και υπερχρεωμένα ΜΜΕ αν και ο ίδιος άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι ενδιαφέρεται για ΔΟΛ, Πήγασο και MEGA. Ίσως έχει κάνει άλλη συμφωνία με την κυβέρνηση και κάποιος άλλος Συριζαίος βουλευτής φέρει νέα νομοθετική ρύθμιση-τροπολογία για νέα «δωρεά» αυτή τη φορά για ΜΜΕ.

Καλή τύχη στο Μαξίμου και το νέο πεδίο και τρόπο διαπλοκής μέσω τροπολογιών και νομοθετικής πρωτοβουλίας. Πιστεύω όμως, ότι όποια και αν είναι η επόμενη κυβέρνηση εκτός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, να ερευνήσουν όλες αυτές τις σκοτεινές υποθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα