16 Απριλίου 2024 / 5:13 μμ
16 Απριλίου 2024 / 5:14 μμ

Ο Ζιπέ δεν θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές

από fimotro

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ ανακοινωσε σήμερα πως δεν θα είναι υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές που θα διθεξαχθούν τον Απρίλιο και τον Μάιο, παρόλο που «η εμμονή» του Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος κατηγορείται σε μια υπόθεση πλασματικών θέσεων απασχόλησης, οδηγεί «σε αδιέξοδο».
«Το επιβεβαιώνω μια και καλή, δεν θα είμαι υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο 71χρονος Αλέν Ζιπέ, ο οποίος είχε ηττηθεί τον Νοέμβριο από τον Φρανσουά Φιγιόν στις προκριματικές της δεξιάς και εμφανιζόταν ως ενδεχόμενος αντικαταστάτης του προεδρικού υποψηφίου, ο οποίος βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση στις δημοσκοπήσεις.
Ο Ζιπέ έκανε τη δήλωση αυτή στην πόλη του, το Μπορντό, προσθέτοντας πως πήρε την απόφαση επειδή έχει γίνει πιο δύσκολο παρά ποτέ να ενωθεί το συντηρητικό κόμμα του, Οι Ρεπουμπλικάνοι, και επειδή οι ψηφοφόροι θέλουν καινούρια πρόσωπα.
«Τι κρίμα!», είπε ο Ζιπέ για την εκστρατεία του Φιγιόν, η οποία πλήττεται από κατηγορίες ότι ο Φιγιόν καταχράσθηκε δημόσια κεφάλαια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα