19 Απριλίου 2024 / 6:21 μμ
19 Απριλίου 2024 / 6:21 μμ

Ο Ζάεφ βλέπει πρόσφορο έδαφος και θέλει λύση τον Μάρτιο!…

από fimotro

Επισπεύδονται οι εξελίξεις μέσα από τις απιέσεις που ασκούν η Γερμανία και οι ΗΠΑ στο Σκοπιανό. Στο πλαίσιο αυτό, μέχρι το τέλος Μαρτίου θέλει και εύχεται να έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για την ονομασία των Σκοπίων ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ! «Ευχή και επιθυμία όχι μόνον δική μου, αλλά και όσων από εμάς έχουμε εμπλακεί στην διαπραγμάτευση, είναι να φθάσουμε σε λύση της διαμάχης για το όνομα μέχρι το τέλος Μαρτίου», δηλώνει σε συνέντευξή του στον ιστότοπο Balkan Insight. Ο Ζάεφ δηλώνει ακόμη πεπεισμένος για τις «καλές προθέσεις» τόσο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα όσο και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, σημειώνοντας ότι ο πρώτος «θέλει πραγματικά να βρεθεί λύση» και ο δεύτερος «κάνει κι εκείνος προσπάθεια. Θα ήταν καλό να έχουμε λήξει το ζήτημα μέχρι τον Ιούνιο, γιατί κάτι τέτοιο θα ενθαρρύνει τις Βρυξέλλες να εγκρίνουν την έναρξη των ενταξιακών μας διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάθε μήνας που περνά χωρίς λύση δεν είναι προς το συμφέρον μας», τονίζει ο επικεφαλής της κυβέρνησης των Σκοπίων και συνεχίζει λέγοντας πως «διατηρώ το ίδιο αίσθημα που με καθοδηγούσε από την αρχή – δηλαδή ότι μια λύση είναι εφικτή. Την ίδια στιγμή όμως, παραμένουν πεπεισμένοι ότι η λύση πρέπει να προστατεύει την ταυτότητα και την αξιοπρέπεια και των δύο πλευρών», υπογραμμίζει.

Σ.Σ. Fimotro: Είναι προφανές ότι οι Γερμανικές και Αμερικανικές πιέσεις θα πιάσουν τόπο. Το γεγονός ότι ο Ζάεφ βλέπει λύση μέσα στον Μάρτιο εκεί που έβλεπε το καλοκαίρι, σημαίνει ότι οι εξελίξεις σε διπλωματικό επίπεδο για το όνομα των Σκοπίων θα είναι ραγδαίες και καταιγιστικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα