23 Απριλίου 2024 / 9:49 μμ
23 Απριλίου 2024 / 9:49 μμ

Ο Ερντογάν απειλεί με εισβολή και στο Ιράκ, αν δεν γίνει κάτι με το PKK

από fimotro

Ασυγκράτητος εμφανίζεται ο Ταγίπ Ερντογάν μετά την κατάληψη τής πόλης Αφρίν από τούς Κούρδους στη βορειοδυτική Συρία, η οποία έχει προκαλέσει εθνικιστική έκρηξη στα τουρκικά ΜΜΕ. Πριν από λίγο προανήγγειλε, ουσιαστικά, εισβολή τού τουρκικού στρατού και στο Ιράκ, για να πλήξει τούς Κούρδους και εκεί.

Όπως μεταδίδει η Hurriyet, ο κ. Ερντογάν έκανε άμεση αναφορά στην παρουσία του PKK σε περιοχές του βόρειου Ιράκ, λέγοντας πως αν δεν κάνει η Βαγδάτη κάτι για την αντιμετώπιση τους θα το κάνει η Άγκυρα.

«Διαμηνύσαμε στην κεντρική ιρακινή κυβέρνηση ότι το PKK εγκαθιδρύει νέα κεντρικά γραφεία στην Σιντζάρ. Αν μπορείτε να το διαχειριστείτε, διαχειριστείτε το. Αλλά αν δεν μπορείτε να το κάνετε, θα εισέλθουμε απότομα στο Σιντζάρ μια νύχτα και θα εκκαθαρίσουμε την περιοχή από τρομοκράτες. Αν είμαστε φίλοι, θα μας διευκολύνετε. Το είπαμε αυτό και σε όλες τις προηγούμενες ιρακινές κεντρικές κυβερνήσεις. Αν η κατάσταση παραταθεί, τότε θα διεξαχθεί μια ακόμα επιχείρηση ‘Κλάδος Ελαίας’ εκεί» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα