29 Μαρτίου 2024 / 8:38 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 8:38 πμ

Ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Δήμο Πεντέλης (φωτό)

από fimotro

Με τη δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα και με σύμμαχο τον καλό καιρό έγινε ο εορτασμός των Θεοφανείων με τον καθιερωμένο Αγιασμό των Υδάτων και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Πεντέλης.
Στη Δ.Κ. Μελισσίων ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης παρέστη στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής και στην συνέχεια στον αγιασμό των Υδάτων και στην κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο Δημοτικό Κολυμβητήριο όπου έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας, αναγέννησης και ενότητας.
Ο Δήμαρχος επισήμανε ότι, εκτός της οικονομικής κρίσης, υπάρχει και η ανθρωπιστική κρίση και σημείωσε πόσο σημαντικό είναι να λειτουργήσουμε όλοι ενωμένοι με πνεύμα Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης για την στήριξη των συνανθρώπων μας χωρίς να ξεχνάμε την βασική αρχή «Άνθρωπος η απάντηση στην όποια ερώτηση».
Στην συνέχεια απένειμε τιμητική πλακέτα στον νεαρό αθλητή Μιχάλη Βαρδαξόπουλο, ο οποίος ανέσυρε τον Τίμιο Σταυρό.
Στις εκδηλώσεις εορτασμού των Θεοφανείων στη Δ.Κ. Μελισσίων παρέστησαν επίσης οι Θεματικοί Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου και Ηλίας Βιλιώτης, ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Δ.Κ. Μελισσίων κος Σεβαστός Βορέας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Άντα Μπούσουλα, και Τσουχνικάς Ηλίας-Πρόεδρος Α’ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, ο Άμισθος Σύμβουλος του Δημάρχου κος Κωνσταντίνος Καζάκος, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Δ.Κ. Μελισσίων κ.κ. Απόστολος Φραντζής, και Ειρήνη Βλάχου, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΑΘ κ. Παναγιώτης Μούστρης και κ. Βασίλειος Λάζος αντίστοιχα, η Υπεύθυνη του Πολιτιστικού Κέντρου Δ.Κ. Μελισσίων κα Γιώτα Τσινού, η Υπεύθυνη Αιμοδοσίας του Δήμου και του Δ’ ΚΑΠΗ Δ.Κ. Μελισσίων κα Αγνή Ζώη, εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων του Δήμου και πλήθος Δημοτών.
Στη Δ.Κ. Νέας Πεντέλης, η Δοξολογία και ο Αγιασμός των υδάτων τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής ιερουργούντων των ιερέων του Ναού και παρουσία του Τοπικού Αντιδημάρχου κ. Ελευθέριου Κιτσούλη, του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Δ.Κ. Ν.Πεντέλης κ. Μανώλη Μιχελακάκη, του Μέλους ΔΣ του ΟΚΠΑ κας Ελένης Γκρέτσα, του Υπεύθυνου του ΚΑΠΗ Ν. Πεντέλης κ. Νικόλαου Οικονομίδη και πλήθος πιστών.
Στη Δ.Κ. Πεντέλης όπως κάθε χρόνο έγινε η Δοξολογία και ο Αγιασμός των υδάτων στον Ιερό Ναό Αγίου Σεραφείμ και Προφήτη Ηλία από τον Εφημέριο του Ιερού Ναού π. Φραγκίσκο και παρουσία του Τοπικού Αντιδημάρχου κ. Μιχαήλ Κολιού, των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Ελευθέριο Κοντουλάκο, Ιωάννη Ζώη, και Κωνσταντίνο Μωραϊτη, της Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Δ.Κ. Πεντέλης κας Χρυσούλας Σουτάδη-Καπράλου, εκπροσώπων Φορέων και Συλλόγων του Δήμου και πλήθος πιστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα