28 Μαρτίου 2024 / 2:08 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 2:08 μμ

Ο δράστης φώναζε «θέλω να σκοτώσω όλους τους Μουσουλμάνους»

από fimotro

Η επίθεση με βαν εναντίον μουσουλμάνων στο Λονδίνο έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στη βρετανική πρωτεύουσα, αφού υπάρχουν φόβοι για αντίποινα.

Ο δράστης τη στιγμή που τον ακινητοποιούσαν οι περαστικοί φαίνεται να φώναζε «θέλω να σκοτώσω όλους τους Μουσουλμάνους». Τώρα από τη μία πλευρά το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας χαρακτηρίζει το περιστατικό ως ένδειξη ισλαμοφοβίας, ενώ το Μουσουλμανικό Κέντρο Πρόνοιας κάνει έκκληση για ηρεμία.

Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας: Ενδειξη ισλαμοφοβίας
Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας δηλώνει ότι ο οδηγός του βαν έπεσε σκόπιμα πάνω στους πιστούς κοντά στο τέμενος στο Βόρειο Λονδίνο.

Σύμφωνα με το συμβούλιο, το περιστατικό αυτό, αποτελεί μία ένδειξη ισλαμοφοβίας.
Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας καλεί τις αρχές ν’ αυξήσουν τα μέτρα ασφάλειας έξω από τα τεμένη στην Βρετανία.

Eκκληση για ηρεμία από το Μουσουλμανικό Κέντρο Πρόνοιας,
Η επίθεση με το βαν κατά περαστικών έγινε έξω από Μουσουλμανικό Κέντρο Πρόνοιας, που βρίσκεται στην οδό (Seven Sisters Road) στα βόρεια του Λονδίνου. Τόσο το ισλαμικό κέντρο, όσο και το τέμενος που βρίσκεται στην ίδια περιοχή, εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία κάνουν έκκληση για ηρεμία:

«Έχουμε εργαστεί σκληρά τις τελευταίες δεκαετίες προκειμένου να οικοδομήσουμε μία ειρηνική κοινότητα ανοχής, εδώ στην περιοχή του Φίνσμπουρι Παρκ. Καταδικάζουμε συνολικά την οποιαδήποτε πράξη μίσους, που προσπαθεί να διαχωρίσει την υπέροχη κοινότητά μας,», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα