17 Απριλίου 2024 / 2:16 πμ
17 Απριλίου 2024 / 2:16 πμ

Ο δημοφιλής Σουλεϊμάνογλου δίνει μάχη για τη ζωή του!

από fimotro

Κρίσιμη μάχη για τη ζωή του δίνει ο κορυφαίος Τούρκος αρσιβαρίστας Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου, που υποφέρει ηπατική ανεπάρκεια.

Η υγεία του επιδεινώθηκε σημαντικά τα τελευταία 24ωρα και θα χρειαστεί να υποβληθεί άμεσα σε μεταμόσχευση ήπατος, για να ξεφύγει απ’ τον κίνδυνο.
Tο πρόβλημα του Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου με το συκώτι του ήταν γνωστό εδώ και αρκετά χρόνια. Από την αποτυχία του στο Σίδνεϊ άρχισε ο κατήφορος για εκείνον, αφού μη έχοντας πλέον τη διέξοδο του αθλητισμού και διαθέτοντας τεράστια χρηματικά ποσά για να ξοδέψει άρχισε να «πνίγει» τον πόνο του στο αλκοόλ.
Ο Σουλεϊμάνογλου, ο «Ηρακλής τσέπης» όπως τον αποκαλούν (μόλις 1.47 το ύψος του), βρίσκεται στην εντατική σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης και δημοσιεύματα από τη γείτονα χώρα ανέφεραν πως οι γιατροί τον υπέβαλαν σε τεχνητό κώμα, μήπως και καταφέρουν να ομαλοποιήσουν την κατάσταση.

«Παρακολουθούμε τον Ναΐμ. Κατά καιρούς είχε κάνει θεραπείες. Τον μεταφέραμε στη μονάδα εντατικής θεραπείας, καθώς διαγνώστηκε με χρόνια ηπατική ανεπάρκεια. Βρίσκεται από χτες στη μονάδα εντατικής θεραπείας, αλλά -σαν μια καλή εξέλιξη- από σήμερα το πρωί μπορεί να μιλάει και να απαντάει στις ερωτήσεις μας.

Δεν λαμβάνει κάποια αναπνευστική ή καρδιακή υποστήριξη. Συνεχίζεται η αύξηση του δείκτη των ενζύμων λόγω της χρόνιας ηπατικής ανεπάρκειας

Αν ο ασθενής είναι σε καλή κατάσταση, μπορεί να συνεχιστεί και η θεραπεία. Χτες είχε απώλεια συνείδησης, αλλά τώρα είναι καλύτερα καθώς σήμερα το πρωί ανέκτησε μερικώς τις αισθήσεις του. Η ασθένειά του είναι χρόνια και αυτό καθιστά τα πάντα δύσκολα. Οι πρέπουσες κινήσεις θα γίνουν όταν βρεθεί κατάλληλος δωρητής.
Έχουν επικοινωνήσει μαζί μας και ενημερωθεί, ο Πρόεδρος, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός αθλητισμού», ανέφερε ο επικεφαλής γιατρός, Μεμέτ Εμίν Γκιουνές.

Ο υπουργός αθλητισμού, Οσμάν Ασκίν Μπακ, πήγε χτες το βράδυ στο νοσοκομείο για να ενημερωθεί για την κατάσταση του Σουλεϊμάνογλου: «Ο Ναΐμ, με το ρεκόρ του στην άρση βαρών έχει θρόνο ανάμεσα στους μεγάλους αθλητές κι έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του τουρκικού λαού. Παρακολουθούμε από κοντά την κατάστασή του, παίρνουμε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και προσπαθούμε οι κινήσεις να γίνουν ταχύτατα. Έχουμε ενημερώσει και τον πρόεδρο σχετικά».

Ο Τούρκος αρσιβαρίστας γεννήθηκε στη Βουλγαρία αλλά πολιτογραφήθηκε Τούρκος. Κατέκτησε κατά την διάρκεια της καριέρας του 3 χρυσά ολυμπιακά μετάλλια, 5 χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμια πρωταθλήματα με την Τουρκία, 2 χρυσά και ένα αργυρό μετάλλιο εκπροσωπώντας την Βουλγαρία, 2 χρυσά σε Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ένα 1 χάλκινο.

Ιστορικές έχουν μείνει οι αναμετρήσεις του με τον Βαλέριο Λεωνίδη, με πιο χαρακτηριστική αυτή στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα (1996). Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, το 2000, γνώρισε την πρώτη και μεγάλη αποτυχία της ζωής του και αναγκαστικά αποσύρθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα