23 Απριλίου 2024 / 7:21 μμ
23 Απριλίου 2024 / 7:21 μμ

«Ο γιος μου είναι αθώος» το tweet του Τραμπ για τον τζούνιορ

από fimotro

Αυτό μετά τη δημοσιοποίηση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποκάλυπταν ότι ο «τζούνιορ» καλωσόρισε τη ρωσική βοήθεια εναντίον της Χίλαρι Κλίντον, της αντιπάλου του πατέρα του στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Χθες Τρίτη ο Ντόναλντ Τραμπ ο νεότερος έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά e-mail που αποκάλυπταν ότι πέρσι συμφώνησε να συναντήσει μια Ρωσίδα δικηγόρο για την οποία νόμιζε ότι είναι εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης και φερόταν να έχει στην κατοχή της πληροφορίες που θα μπορούσαν να βλάψουν την Κλίντον.

Ο Τραμπ ο νεότερος, σε συνέντευξη που παραχώρησε αργότερα στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News είπε για το θέμα: «Εκ των υστέρων, πιθανότατα θα είχα ενεργήσει ελαφρώς διαφορετικά».

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, αφού αρχικά εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία χαρακτήριζε τον γιο του άνθρωπο «υψηλής ποιότητας», σήμερα επαίνεσε την τηλεοπτική εμφάνισή του και καταδίκασε για άλλη μια φορά τις έρευνες, αλλά και την κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης της υπόθεσης της ρωσικής παρέμβασης στις αμερικανικές εκλογές.

«Ήταν (σ.σ. ο γιος του) ανοικτός, ξεκάθαρος και αθώος. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών στην πολιτική ιστορία. Θλιβερό!» έγραψε ο πρόεδρος στο Twitter.

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δημοσιοποίησε ο Τραμπ ο νεότερος αποτελούν την πιο απτή απόδειξη μέχρι σήμερα ότι στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα δέχονταν τη ρωσική βοήθεια για να κερδίσουν τις εκλογές, ένα ζήτημα που ρίχνει βαριά σκιά στην προεδρία του Τραμπ και ερευνάται τόσο από το υπουργείο Δικαιοσύνης όσο και από το Κογκρέσο.

Πάντως, η αλληλογραφία του υιού Τραμπ δεν παρέχει αποδείξεις για εμπλοκή του σε κάποια παράνομη δραστηριότητα.
Νομικοί κύκλοι σημειώνουν ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει προβλήματα εάν διαπιστωνόταν ότι υποκίνησε ή βοήθησε να διαπραχθεί κάποια εγκληματική ενέργεια, όπως ήταν η κυβερνοεπίθεση στο δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών του Δημοκρατικού Κόμματος ή αν παραβίασε τη νομοθεσία περί χρηματοδότησης των κομμάτων, στην περίπτωση που αποδέχτηκε δώρα από ξένες οντότητες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα