19 Απριλίου 2024 / 12:25 μμ
19 Απριλίου 2024 / 12:25 μμ

Ο γαμπρός του Τραμπ αρνείται ότι συνεργάστηκε με τη Ρωσία για να εκλεγεί ο πεθερός του

από fimotro

«Δεν συνέπραξα ούτε γνωρίζω κάποιον άλλον στην ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας που να συνέπραξε με οποιαδήποτε ξένη κυβέρνηση», αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή του πριν την εμφάνισή του στις κεκλεισμένων των θυρών συναντήσεις με μέλη του κογκρέσου.

«Δεν είχα παράτυπες επαφές. Δεν έχω στηριχθεί σε ρωσικά κεφάλαια για να χρηματοδοτήσω τις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες στον ιδιωτικό τομέα», λέει.

Η Γερουσία μαζί με τη Βουλή και τον ειδικό ανακριτή με εισαγγελικές αρμοδιότητες, Ρόμπερτ Μιούλερ ερευνούν την εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές.

Ο 36χρονος Κούσνερ θα εμφανιστεί σε ακρόαση σήμερα ενώπιον της επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας και αύριο στην αντίστοιχη επιτροπή της Βουλής.

Στην ανακοίνωσή του προς τις δύο επιτροπές του κογκρέσου αναφέρει ακόμη ότι είχε «ίσως τέσσερις επαφές» με Ρώσους εκπροσώπους στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και της περιόδου μετάβασης της εξουσίας μετά τη νίκη του Τραμπ.

Λέει ότι τον Ιούνιο του 2016 μετείχε σε συνάντηση με μια ρωσο-αμερικανικίδα δικηγόρο που ήταν τέτοιο «χάσιμο χρόνου» ώστε ζήτησε απ’ το βοηθό του να τον βοηθήσει  για να βρει μια δικαιολογία να αποχωρήσει.

Μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, που έδωσε προ ημερών στη δημοσιότητα ο μεγαλύτερος γιος του Τραμπ δείχνουν ότι ο Τραμπ τζούνιορ συμφώνησε να συναντηθεί με τη Ναταλία Βεσελνίτσκαγια στον Πύργο του Τραμπ στο Μανχάταν πιστεύοντας ότι θα λάμβανε εμπιστευτικές πληροφορίες επιζήμιες για την αντίπαλο του πατέρα του, Χίλαρι Κλίντον.

Ο Κούσνερ λέει ότι έφθασε καθυστερημένος στη συνάντηση εκείνη, ότι συνειδητοποίησε ότι δεν ελέχθη τίποτε ουσιαστικό κι ότι ήταν χάσιμο χρόνου.

Ο Τραμπ τζούνιορ είπε ότι στη συνάντηση ήταν παρών και ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ, Πωλ Μαναφορτ κι ότι δεν έλαβε καμία επιζήμια πληροφορία για τη Χίλαρι Κλίντον.

Ο Κούσνερ διαψεύδει επίσης τις πληροφορίες ότι συζήτησε με τον Ρώσο πρεσβευτή στις ΗΠΑ το ενδεχόμενο δημιουργίας μυστικού διαύλου επικοινωνίας. Παραδέχεται ότι συζήτησε τον Δεκέμβριο με τον Σεργκέι Κίσλιακ στον Πύργο του Τραμπ στη Νέα Υόρκη, αλλά ότι η συνομιλία αφορούσε τη Συρία.

Ο Κούσνερ είπε ότι όταν τον ρώτησε ο Κίσλιακ αν υπήρχε μια ασφαλής γραμμή για να του δίνει πληροφορίες για τη Συρία από τους «στρατηγούς» του, εκείνος τον ρώτησε με τη σειρά αν υπάρχει ένα κανάλι επικοινωνίας στην πρεσβεία που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί. Κι επιμένει ότι ποτέ δεν πρότεινε κάποια μορφή συνεχιζόμενης μυστικής επικοινωνίας.

Παραδέχθηκε ακόμη ότι συναντήθηκε με τον Ρώσο τραπεζίτη Σεργκέι Γκόρκοφ κατόπιν αιτήματος του Κίσλιακ, αλλά ότι δεν συζητήθηκαν συγκεκριμένες πολιτικές.

«Ευχαρίστως να μοιραστώ πληροφορίες με τις επιτροπές ερεύνης. Έδειξα σήμερα ότι είμαι πρόθυμος να το κάνω και θα συνεχίσω να συνεργάζομαι καθώς δεν έχω τίποτε να κρύψω»,  σημειώνει.

Ο Κούσνερ δεν αναμένεται να καταθέσει ενόρκως, αλλά ό,τι πει μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον του μελλοντικά κι ίσως διαβιβαστεί στον ειδικό ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ, για να τον βοηθήσει στη δική του έρευνα.

Ο Τραμπ τζούνιορ κι ο Πωλ Μαναφορτ επρόκειτο να εμφανιστούν την Τετάρτη στο κογκρέσο, αλλά η κατάθεσή τους αναβλήθηκε επ’ αόριστον.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα