19 Απριλίου 2024 / 6:33 μμ
19 Απριλίου 2024 / 6:33 μμ

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Βαλς προειδοποιεί για νίκη της Λεπέν στις Προεδρικές εκλογές

από fimotro

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει κίνδυνο κατάρρευσης και μπορεί να εξασθενήσει, δήλωσε ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, στη διάρκεια ενός ταξιδιού που πραγματοποιεί σήμερα στη γερμανική πρωτεύουσα, προσθέτοντας πως τα ευρωπαϊκά σχέδια χρειάζονται μια νέα βάση που θα προσφέρουν από κοινού η Γερμανία και τη Γαλλία.
Σε εκδήλωση που διοργάνωσε η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, ο Βαλς είπε ακόμη πως η Γαλλία πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις της, περιλαμβανομένης και της μείωσης του εταιρικού φόρου, αλλά πρόσθεσε πως (και) η Γερμανία χρειάζεται να “επενδύσει περισσότερο” προκειμένου να επανεκκινήσει η ανάπτυξη στην Ευρώπη, εκτιμώντας πως “μια αναπτυξιακή πολιτική δεν μπορεί να συνίσταται μόνο στη μείωση των μισθών και των δημοσιονοκικών ελλειμμάτων”.
“Αν η Γερμανία περίμενε τη Γαλλία, η Γαλλία στο εξής περιμένει στη Γερμανία” στο θέμα αυτό, είπε.
Μάλιστα, ο γάλλος πρωθυπουργός εκτίμησε ότι είναι “πιθανό” η Μαρίν Λεπέν, υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, να κερδίσει τις γαλλικές προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2017.
“Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η υποψήφια Μαρίν Λεπέν θα είναι στον δεύτερο γύρο (…) αυτό σημαίνει πως το ισοζύγιο στη γαλλική πολιτική ζωή θα μεταβληθεί πλήρως”, υπογράμμισε ο Βαλς προειδοποιώντας για “τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύει η ακροδεξιά”, καθώς η προσοχή εστιάζεται στις προκριματικές εκλογές στην αριστερά και στη δεξιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα