24 Απριλίου 2024 / 3:12 πμ
24 Απριλίου 2024 / 3:12 πμ

Ο Βαρουφάκης έστειλε επιστολή στον Guardian για να απαντήσει στον Τσίπρα!

από fimotro

Με επιστολή του προς την βρετανική εφημερίδα Guardian, ο Γιάνης Βαρουφάκης απαντά και διαψεύδει τον πρωθυπουργό για όσα είπε σχετικά με τον ίδιο και το Plan B.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επαναλαμβάνει ότι παρουσίασε το σχέδιό του στον Αλέξη Τσίπρα πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και ο πρωθυπουργός τον επέλεξε για τη θέση του υπουργού Οικονομικών. Προφανώς λόγω του ότι εκτίμησε το σχέδιο αυτό, όπως μπορεί να συμπεράνει κανείς, σημειώνει ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επισημαίνει την ασυνέπεια μεταξύ αυτής της κίνησης και των λεγομένων του Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξή του στον Guardian, ότι δηλαδή το Plan B «ήταν τόσο ασαφές, που δεν άξιζε καν να συζητήσουμε γι’ αυτό» και ότι «ήταν απλώς αδύναμο και αναποτελεσματικό».
«Ή ήμουν η σωστή επιλογή για να αποτελέσω την αιχμή του δόρατος στην “σύγκρουση” με την τρόικα των δανειστών της Ελλάδας, επειδή τα σχέδιά μου ήταν πειστικά, ή τα σχέδιά μου δεν ήταν πειστικά, και άρα ήμουν η λάθος επιλογή για υπουργός Οικονομικών» σημειώνει στην επιστολή του προς τον Guardian ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ανταποδίδει, δε, τα πυρά στον πρωθυπουργό, αναφερόμενος στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου και ρωτώντας αν «το να το παίζεις “μοντέλο κρατουμένου” στους δανειστές μας είναι καλύτερο σχέδιο από εκείνο που ο κ. Τσίπρας απορρίπτει ως “αδύναμο και αναποτελεσματικό”».

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/apantisi-varoufaki-se-tsipra-me-dialexe-gia-afto-akrivos-to-schedio

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα