29 Μαρτίου 2024 / 3:51 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 3:51 πμ

Ουρές για την κεντροαριστερά λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες…

από fimotro

Ικανοποιημένοι δηλώνουν όλοι οι υποψήφιοι για την συμμετοχή στις εκλογές της κεντροαριστεράς. Όλο και μεγαλύτερη είναι η προσέλευση του κόσμου στα εκλογικά κέντρα για τις εκλογές του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα οι ψηφοφόροι είχαν ξεπεράσει τις 180.000, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τις 200.000.

Περισσότερα από 23.000 άτομα είναι ψηφίσει στα εκλογικά κέντρα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ουρές παρατηρούνται αυτήν τη ώρα σε αρκετά εκλογικά κέντρα κυρίως της Αττικής και συγκεκριμένα σε Βριλήσσια, Ν. Σμύρνη, Ψυχικό αλλά και Ηλιούπολη, ενώ όπως έγινε γνωστό από την Ανεξάρτητη Επιτροπή σε όποια εκλογικά κέντρα η προσέλευση είναι αυξημένη να δοθεί παράταση στη ψηφοφορία.

Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, ενώ μέχρι στιγμής έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα οι υποψήφιοι για την προεδρία του νέου φορέα η Φώφη Γεννηματά, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Γιώργος Καμίνης, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Γιάννης Μανιάτης και ο Κωνσταντίνος Γάτσιος. Επίσης έχει ψηφίσει και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Στις 8 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες για την εκλογή του αρχηγού του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα στη προοδευτική παράταξη. Η ψηφοφορία διεξάγεται από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ . Στην Αθήνα, λόγω Μαραθωνίου θα παραταθεί η ψηφοφορία έως τις 9.μ.μ.

Μπορεί να ψηφίσει κάθε πολίτης εγγεγραμμένος/η στον εκλογικό κατάλογο έως τον Νοέμβριο 2017, που αποδέχεται τις θεμελιώδεις αρχές που εμπνέουν από παλιά τη δράση της προοδευτικής/δημοκρατικής παράταξης στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν η δημοκρατία, ο σεβασμός των δικαιωμάτων του ανθρώπου και η κοινωνική δικαιοσύνη.

Θα υπάρξει και δεύτερος γύρος, αν χρειασθεί, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 ανάμεσα στους δυο πρώτους υποψηφίους που θα αναδειχθούν από την σημερινή ψηφοφορία.

Στο δεύτερο γύρο θα μπορούν να ψηφίσουν, μόνο όσοι θα έχουν ψηφίσει σήμερα κατά τον πρώτο γύρο. Οι υποψήφιοι είναι με αλφαβητική σειρά:

Νίκος Ανδρουλάκης, Kωνσταντίνος Γάτσιος, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Μανιάτης, Απόστολος Πόντας, Γιάννης Ραγκούσης, και Δημήτρης Τζιώτης.

Το ψηφοδέλτιο είναι ενιαίο και μπαίνει μόνο ένας σταυρός προτίμησης . Όποιος προσέλθει θα πρέπει να έχει μαζί του την ταυτότητα ή διαβατήριό του . Μπορεί να πάει να ψηφίσει όπου επιθυμεί. Σ΄όποιο εκλογικό κέντρο τον εξυπηρετεί.

Η ψηφοφορία αφορά τον επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα που θα ηγηθεί και θα αναλάβει την ανασυγκρότηση της ιστορικής προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης.

Η ψηφοφορία γίνεται σε περίπου σε 1000 εκλογικά τμήματα σε όλους τους νομούς της χώρας και στο εξωτερικό.

Πληροφορίες για την εκλογική διαδικασία και τα εκλογικά κέντρα υπάρχουν στην ιστοσελίδα www.dpekloges.gr .

Για να συμμετάσχει κάποιος στη ψηφοφορία θα πρέπει να καταβάλει κατ’ ελάχιστο εισφορά 3 ευρώ. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα καταβληθεί για την κάλυψη της δαπάνης της εκλογικής διαδικασίας. Αν περισσέψουν χρήματα, αυτά θα είναι η προίκα του νέου κόμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα