28 Μαρτίου 2024 / 10:11 πμ
28 Μαρτίου 2024 / 10:11 πμ

Οριστικό τέλος στη λειτουργία της ΑΕΠΙ – Θα ανακληθεί η άδειά της

από fimotro

Καταλυτική για τη δημιουργία ενός νέου φορέα διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων αποτελεί η απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού για ανάκληση της άδειας της ΑΕΠΙ.

H άδεια έχει τυπικά ανακληθεί και το μόνο που απομένει είναι να έρθει τις επόμενες μέρες στη Βουλή τροπολογία στην οποία θα προβλέπεται η δημιουργία νέας υπηρεσίας εντός του ΟΠΙ, με αυτοτελή νομική υπόσταση, για τη διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων προκειμένου να μην υπάρξει το παραμικρό κενό.

Είχε προηγηθεί συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με εκπροσώπους των δημιουργών, ύστερα από σχετική πρόσκληση της υπουργού Λυδίας Κονιόρδου. Στη συνάντηση συμμετείχαν τα σωματεία δημιουργών (ΑΣΜΑ 450, Υπέρβαση, ΜΕΤΡΟΝ, ΣΩΜΣΕ), η Ένωση Εκδοτών Μουσικής και το Σωματείο των εργαζομένων της ΑΕΠΙ.

Για το θέμα υπήρξε συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού με εκπροσώπους των δημιουργών απ΄όλα τα Σωματεία (ΑΣΜΑ 450, Υπέρβαση, ΜΕΤΡΟΝ, ΣΩΜΣΕ), με την Ένωση Εκδοτών Μουσικής και με το Σωματείο των εργαζομένων της ΑΕΠΙ.

Το υπουργείο ενημέρωσε τους πάντες για το συγκεκριμένο σχέδιο νομοθετικής πρωτοβουλίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κενό που θα δημιουργηθεί με την ανάκληση της άδειας της ΑΕΠΙ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα