19 Απριλίου 2024 / 5:57 μμ
19 Απριλίου 2024 / 5:57 μμ

Οργιο φημών στη Γαλλία με διαρροές exit polls από τις… αποικίες!

από fimotro

Χωρίς να υπάρχει κανένα επίσημο στοιχείο, άρχισαν οι διαρροές των πρώτων αποτελεσμάτων από τις γαλλικές αποικίες, ενάντια στους γαλλικούς νόμους.  Οι διαρροές αυτές όμως έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στη Γαλλία.  Είναι ενδεικτικό ότι από το πρωί, μεγάλες γαλλικές εφημερίδες, όπως η Liberation και η Le Monde προειδοποιούν τους αναγνώστες τους να μην πιστεύουν όσα δημοσιεύουν ξένα μέσα, τα οποία διαρρέουν στοιχεία που πιθανόν να μην ισχύουν.
Μάλιστα, ο δημοσιογράφος της Le Monde, Πιέρ Ασκι, ανέβασε tweet και κατονόμασε τους «ύποπτους» για διαρροές: «Φίλοι Βέλγοι, προσοχή στα Fake News που μεταδίδονται από τα #RadioLondres!, @lalibre.be για τις προεδρικές του 2017», γράφει ο Ασκί. Ακριβώς λίγα λεπτά αργότερα, το βελγικό σάιτ lalibre.be‏ και το αγνώστων στοιχείων RadioLondres ανέβασαν τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα από τις γαλλικές αποικίες:

Liberation: Δεν θα σπάσουμε το εμπάργκο
Η Liberation αντιδρά στις διαρροές στοιχείων και εκτιμήσεων ή αποτελεσμάτων, πριν την καθιερωμένη ώρα και τονίζει ότι δεν θα σπάσει το εμπάργκο». Η γαλλική εφημερίδα γράφει χαρακτηριστικά: «Πρέπει σήμερα να μιλήσουμε για ένα σοβαρό πρόβλημα με τις δημοσκοπήσεις. Όπως ξέρετε, απαγορεύεται να μεταδίδονται δημοσκοπήσεις από την Παρασκευή. Αλλά οι δημοσκοπήσεις, ωστόσο, συνεχίζονται. Ήδη κυκλοφορούν νούμερα, κάτω από το τραπέζι, ή μάλλον από τηλέφωνο σε τηλέφωνο. Βρίσκουμε επίσης στοιχεία και αποτελέσματα σε ξένες ιστοσελίδες, τα οποία δεν υπόκεινται στις ίδιες απαγορεύσεις με εμάς στη Γαλλία. Ακόμη και στο Twitter κυκλοφορούν ποσοστά και αριθμοί, κυρίως κάτω από το περιβόητο hashtag #radiolondres, για παράδειγμα. Θυμίζουμε ότι δεν επιτρέπεται σε ένα μίντια όπως η Liberation να σπάσει το εμπάργκο και να υποστεί τις συνέπειες και ακριβά πρόστιμα.
Είναι αλήθεια ότι οι ιστοσελίδες του Βελγίου και τα σάιτ της Ελβετίας, όπως γίνεται κάθε φορά, θα γνωρίσουν ώρες δόξας απόψε, ενώ ο γαλλικός Τύπος θα κοιτάζει τα τρένα να περνούν και θα …ζηλεύει!». Ακόμα η γαλλική εφημερίδα αναφέρει: «Ο γαλλικός νόμος, αργεί να προσαρμοστεί στις τεχνολογικές εξελίξεις και στην διείσδυση του ίντερνετ στα γαλλικά νοικοκυριά. Και τι να κάνουμε; Η Liberation δεν έχει πρόθεση να σπάσει τον νόμο. Ψάξτε τα άτομα που διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα