19 Απριλίου 2024 / 7:38 πμ
19 Απριλίου 2024 / 7:38 πμ

ΟΠΑΠ: 5.000 νέες θέσεις εργασίας

από fimotro

Το γεγονός ότι το ελληνικό κράτος θα είναι κερδισμένο τόσο στο επίπεδο των εσόδων όσο και στην μείωση της ανεργίας, με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα VLTs τόνισε ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ Ziegler Kamil, μιλώντας στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον κ. Kamil για κάθε 100 ευρώ που εισπράττει το νόμιμο δίκτυο VLT του ΟΠΑΠ, τα 52 ευρώ έμμεσα πηγαίνουν στα κρατικά ταμεία και μάλιστα όταν «το έργο αναπτυχθεί πλήρως τότε μπορεί να φέρει έσοδα άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, σε βάθος τεσσάρων ετών».

«Το ποσό αυτό, θα προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα συνεισφορά του ΟΠΑΠ στην ελληνική δημοκρατία, που φτάνει περίπου σε 780 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο»,προσέθεσε ο ίδιος, για να ανακοινώσει ότι ο ΟΠΑΠ θα δημιουργήσει άμεσα, τουλάχιστον, 5.000 θέσεις εργασίας, την ώρα που μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί πάνω από 1000 νέες θέσεις εργασίας.

Σε ότι αφορά τον πυρήνα του νομοσχεδίου, δηλαδή ότι μειώνεται ο αριθμός των VLTs, ο κ. Kamil σημείωσε ότι αυτό ενισχύει την εφαρμογή των αρχών του υπεύθυνου παιχνιδιού.

«Αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση στόχων δημοσίου συμφέροντος του ελληνικού κράτους για την αγορά παιγνίων, όπως η προστασία των παικτών, η καταπολέμηση των παράνομων παιγνίων, η διασφάλιση των δημοσίων εσόδων και η προστασία του δημόσιου συμφέροντος»,εξήγησε χαρακτηριστικά.

Εντύπωση, δε, προκάλεσε η αναφορά του στα χαμένα έσοδα του κράτους από τον παράνομο τζόγο. Όπως ανέφερε ο κρατικός κορβανάς χάνει 300 – 500 εκατομμύρια ευρώ το έτος, με άλλα λόγια τα ακαθάριστα έσοδα ξεπερνούν τα 1,3 δισ. ευρώ το χρόνο!

Είναι, μάλιστα, τέτοια η «άνθιση» του παράνομου τζόγου όπου σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε στους βουλευτές τους τελευταίους τέσσερις μήνες έλαβε ο ΟΠΑΠ 468, είτε ανώνυμες ή επώνυμες επιστολές για την ύπαρξη παράνομων χώρων. «Ελέγξαμε σχεδόν όλες αυτές τις καταγγελίες και είδαμε ότι περίπου οι 300 από αυτές ήταν αληθείς και προωθήσαμε παραπάνω από 227 στην αστυνομία», υπογράμμισε ο ίδιος.

Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα τοποθέτηση των νέων μηχανημάτων ο Πρόεδρος του ΟΠΑΠ υπογράμμισε: «Όσον αφορά στα πρακτορεία και στα gaming halls του ΟΠΑΠ, αυτή τη στιγμή λειτουργούν περίπου 170 gaming halls ήδη και πάνω από 500 πρακτορεία ΟΠΑΠ με VLTs.

Συνολικά αυτό αντιστοιχεί σε πάνω από 6000 μηχανήματα. Το έργο πάει σύμφωνα με τις προσδοκίες μας, δηλαδή με αυτό που είχαμε προβλέψει στο επιχειρηματικό μας σχέδιο.

Από το σύνολο των 25.000 μηχανημάτων, υπολογίζουμε ότι 10.500 με 11.500 μηχανήματα θα μπουν σε πρακτορεία ΟΠΑΠ. Οι προσδοκίες μας, σύμφωνα και με τα σχέδια μας, είναι ότι περίπου τα μισά πρακτορεία ΟΠΑΠ θα έχουν μέχρι 3 μηχανήματα VLTs. Υπολογίζουμε ότι μηχανήματα VLTs θα μπουν σε 2700 με 3000 πρακτορεία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα