28 Μαρτίου 2024 / 10:17 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 10:17 μμ

Οκτώ συλλήψεις σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης

από fimotro

Οι ρωσικές διωκτικές αρχές συνέλαβαν σήμερα οχτώ άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην τρομοκρατική επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, ενώ πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών εντόπισαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και όπλα στις κατοικίες των υπόπτων, ανακοίνωσε σήμερα η Επιτροπή Ερευνών.
«Η ρωσική αστυνομία και πράκτορες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών συνέλαβαν σήμερα έξι άτομα στην Αγία Πετρούπολη και δύο στην Μόσχα, τα οποία κρίθηκαν ύποπτα για εμπλοκή τους στην τρομοκρατική επίθεση», τόνισε με ανακοίνωση της εκπρόσωπος της Επιτροπής, Σβετλάνα Πετρένκο.
«Ένας εκρηκτικός μηχανισμός, παρόμοιος με εκείνος που εντοπίστηκε στον σταθμό μετρό Πλόσαντ Βοστάνια στην Αγία Πετρούπολη, όπλα και πυρομαχικά κατασχέθηκαν στις οικείες τους», πρόσθεσε.
Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από την βομβιστική επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης την Δευτέρα.
Σύμφωνα με τις αρχές, ο δράστης της επίθεσης φέρεται ότι είναι ο 22χρονος Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ, ο οποίος γεννήθηκε στο Κιργιστάν, αλλά ζούσε από το 2011 στη Ρωσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα