25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Οι Τούρκοι απελευθέρωσαν τον Γερμανό δημοσιογράφο μετά τις πιέσεις Μέρκελ στον Γιλντιρίμ

από fimotro

Στην απευλευθέρωση του Γερμανού δημοσιογράφου Deniz Yucel προχώρησαν οι τουρκικές αρχές.

Ο  Ντενίζ Γιουτζέλ, που εδώ και ένα χρόνο κρατείτο χωρίς κατηγορητήριο, αφέθηκε ελεύθερος από τις τουρκικές αρχές, λίγο μετά από τη συνάντηση Γιλντιρίμ – Μέρκελ.

Ως κίνηση παραχώρησης προς τη Γερμανία λαμβάνεται η κίνηση της Τουρκίας να προχωρήσει το πρωί της Παρασκευής στην απελευθέρωση του Γερμανού δημοσιογράφου  Ντενίζ Γιουτζέλ που εδώ και ένα χρόνο κρατείτο χωρίς κατηγορητήρια από το καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν.

Την είδηση απελευθέρωσης του Γιουτζέλ επιβεβαίωσε η εφημερίδα στην οποία εργάζεται  και έρχεται ως μέτρο επίδειξης καλής θέλησης από την Άγκυρα για συνεργασία με το Βερολίνο.

O  τουρκικής καταγωγής Γερμανός δημοσιογράφος κρατείτο ως συμμέτοχος στο αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 που είχε ως στόχο την ανατροπή του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης του AKP υπό τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα