16 Απριλίου 2024 / 8:05 μμ
16 Απριλίου 2024 / 8:05 μμ

Οι πτώσεις δέντρων έφεραν διακοπές ρεύματος σε Αττική και Θεσσαλονίκη

από fimotro

Χωρίς ρεύμα έχει μείνει από το πρωί περιοχή του Γέρακα, Αττικής, λόγω βλάβης σε γραμμή μέσης τάσης που αποκαθίσταται αυτήν την ώρα από συνεργεία του Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τον ΔΕΔΔΗΕ οι ισχυροί άνεμοι έχουν προκαλέσει τοπικά βλάβες σε πολλές περιοχές της χώρας, κυρίως από πτώση δέντρων στα καλώδια, οι οποίες επίσης αποκαθίστανται από τεχνικούς του Διαχειριστή.

Διακοπή ηλεκτροδρότησης σημειώνεται και σε κομμάτι του κέντρου της Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει μείνει χωρίς ρεύμα από τις 10 το πρωί, εξαιτίας βλάβης σε γραμμή μέσης τάσης στον υποσταθμό Αγίου Δημητρίου.
Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση έχουν διαπιστωθεί, μεταξύ άλλων, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, που λειτουργεί κατά διαστήματα με γεννήτριες, καθώς και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ πήρε εντολή να διερευνήσει σε ποιο ακριβώς σημείο του δικτύου εντοπίζεται το πρόβλημα, προκειμένου να το διορθώσει. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ασφαλής εκτίμηση για τον χρόνο που θα απαιτηθεί για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.
Από τα ξημερώματα, συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αποκαθιστούν βλάβες που προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βοηθός διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης, Αθανάσιος Μωραΐτης, στις 9 το πρωί, αποκαταστάθηκε η βλάβη σε γραμμή μέσης τάσης από πτώση λεύκας, η οποία είχε προκαλέσει διακοπή ηλεκτροδότησης στα Βασιλικά και τους Ταγαράδες στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Από πτώση δέντρου έμεινε χωρίς ρεύμα από τις 5.30 έως τις 8 το πρωί ο οικισμός της Νικόπολης του δήμου Παύλου Μελά στα δυτικά. Μικρές διάσπαρτες βλάβες αποκαθίστανται από το πρωί στη Θεσσαλονίκη και στη Δροσιά Θέρμης.

Από τα μεσάνυχτα, η Πυροσβεστική κλήθηκε για εννέα κοπές δέντρων και σε οκτώ περιπτώσεις για απομάκρυνση αντικειμένων, όπως τέντες ή πινακίδες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα