20 Απριλίου 2024 / 6:32 μμ
20 Απριλίου 2024 / 6:32 μμ

Οι πολιτικοί αποχαιρετούν τον Τζίμη Πανούση

από fimotro

Την τελευταία του πνοή άφησε το απόγευμα του Σαββάτου 13 Ιανουαρίου ο Τζίμης Πανούσης βυθίζοντας στη θλίψη τους οικείους αλλά και τους θαυμαστές του.

Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε σοκ στον καλλιτεχνικό και πολιτικό κόσμο.

Ο γνωστός τραγουδοποιός και ηθοποιός υπέστη ανακοπή καρδιάς και άφησε την τελευταία του πνοή, την ώρα που τον μετέφεραν στον «Ερυθρό Σταυρό». Εκεί, έγιναν προσπάθειες ανάνηψης, αλλά ο οργανισμός του δεν ανταποκρίθηκε.

Άνθρωποι του πολιτικού κόσμου «αποχαιρετούν» τον Τζίμη Πανούση με μηνύματά τους στα social media.

«Ο Τζίμης Πανούσης υπήρξε ένας από τους καλλιτέχνες που άφησαν το μοναδικό τους στίγμα στην σύγχρονη ελληνική μουσική. Ο θάνατός του μας λυπεί βαθιά. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

 

Με ανάρτησή του στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης «αποχαιρέτησε» τον Τζίμη Πανούση. «Ήταν εκ χαρακτήρος πάντα απέναντι σε κάθε εξουσία. Δεν συμβιβάστηκε ποτέ και αντίθετα με άλλους συναδέλφους του, δεν θυσίασε το ταλέντο του και το χιούμορ του για να γίνει αρεστός σε οποιαδήποτε κυβέρνηση. Ο Τζίμης Πανούσης ήταν μια φωνή ξεχωριστή και αυθεντική που θα λείψει» έγραψε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

 

Ανακοίνωση για το θάνατο του Τζίμη Πανούση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ:

Ο θάνατος του Τζίμη Πανούση αφήνει ένα μεγάλο κενό στο χώρο της ελληνικής τέχνης. Αυτοδίδακτος ως καλλιτέχνης ο Τζίμης Πανούσης έκανε την εμφάνισή του στη μουσική σκηνή στα μέσα της δεκαετίας του ’70 με το συγκρότημα «Μουσικές Ταξιαρχίες», προκαλώντας σκάνδαλο με τους τολμηρούς και επαναστατικούς του στίχους.

Μέσα στα χρόνια, αρχικά με τις «Μουσικές Ταξιαρχίες» και στη συνέχεια μόνος, ο Πανούσης ξεδίπλωσε το ταλέντο του στη μουσική, στη σάτιρα, ως ραδιοφωνικός παραγωγός, καθώς και ως ηθοποιός στον κινηματογράφο και το θέατρο, ενώ κυκλοφόρησε και αρκετά βιβλία με κείμενά του.  Η ανελέητη, καυστική και καθόλου πολιτικά ορθή σάτιρά του στράφηκε κατά πολλών, προσώπων της επικαιρότητας, παραδοσιακών θεσμών και συμβόλων, εξ ου και τον έφερε συχνά αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη, αλλά και του χάρισε πιστό και φανατικό κοινό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λυπάται βαθιά για την πρόωρη απώλεια του Τζίμη Πανούση και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΚΕ που «εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του» .

«Με θλίψη πληροφορήθηκα τον αιφνίδιο θάνατο του Τζίμη Πανούση. Πρωτοπόρος και ευρηματικός δημιούργησε μια δίκη του κατηγορία στο ελληνικό τραγούδι, που χαρακτηρίστηκε από την καυστικά σατιρική ματιά του απέναντι στην εξουσία, την πολιτική και την κοινωνία. Συχνά αθυρόστομος, πάντα αυθεντικός ο Τζίμης Πανούσης υπήρξε αδιαμφισβήτητα μια πολυτάλαντη καλλιτεχνική ιδιοφυία. Στα παιδιά του και στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια», ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

«Με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετούμε τον Τζίμη Πανούση που έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Ο Τζίμης Πανούσης ήταν ένας πολυτάλαντος και ευφυής καλλιτέχνης, που με τον αξεπέραστα καυστικό τρόπο του σατίριζε πρόσωπα και καταστάσεις. Στην οικογένειά του και τους οικείους του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια» δήλωσε η Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

«Ας μη στεναχωρηθεί κανείς. Ο ίδιος δε θα το ήθελε. Άλλωστε είμαι σίγουρος ότι ήδη ετοιμάζει νέες μεγάλες, ουράνιες, πλάκες για εκεί που πάει. Καλό ταξίδι Τζιμάκο. Και μην αφήσεις τίποτα να πέσει κάτω. Ξέρεις εσύ» έγραψε ο Γιώργος Κουμουτσάκος στο Twitter.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα