25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Οι πλειστηριασμοί τρόμαξαν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές!

από fimotro

Αλλαγή νοοτροπιών, με μικρά αλλά σταθερά βήματα, αναφορικά με την στάση που κρατούσαν μέχρι σήμερα οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, διαπιστώνουν επιτελικά τραπεζικά στελέχη, λόγω της έναρξης της διαδικασίας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και της αποφασιστικότητας που επιδεικνύεται από όλες τις πλευράς να αντιμετωπιστεί το σοβαρό ζήτημα των κόκκινων δανείων, προς όφελος της οικονομίας γενικότερα.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται από τις τράπεζες, για πρώτη φορά παρατηρείται το φαινόμενο αριθμός στρατηγικών κακοπληρωτών που δεν είναι αμελητέος να προσεγγίζει με δική του πρωτοβουλία τα τραπεζικά καταστήματα προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τις δυνατότητες αποπληρωμής των δανείων, ώστε να γλιτώσει τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ τραπεζικά στελέχη επισημαίνουν ότι η μάχη με τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, δηλαδή με αυτούς που έχουν μεγάλη κινητή και ακίνητη περιουσία και μέχρι σήμερα δεν αποπληρώνουν τα δάνεια τους και ταυτόχρονα αρνούνταν κάθε συνεργασία με τις τράπεζες αποδίδει ήδη τα πρώτα αποτελέσματα, τα οποία αναμένεται να ενισχυθούν σημαντικά με το νέο έτος καθώς θα αυξάνεται ο αριθμός των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Όπως τονίζουν επιτελικά στελέχη, σε ενημερωτικές συναντήσεις με τους δημοσιογράφους, οι τράπεζες έχοντας σήμερα πλήρη και σε βάθος γνώση των χαρτοφυλακίων τους, είναι σε θέση να εντοπίσουν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και να προβαίνουν στις κατάλληλες ενέργειες, ενώ ταυτόχρονα έχουν δεσμευθεί και δείχνουν ιδιαίτερη ευαισθησία και προσοχή στις ευπαθείς ομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα