25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Οι μισοί νέοι άνεργοι της Ευρώπης θα μετακόμιζαν για να βρουν δουλειά

από fimotro

Μόνο το 12% των νέων και άνεργων της Ευρώπης είναι πρόθυμο να μετακομίσει σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα για να βρει εργασία, ενώ ένα ποσοστό 19% δηλώνει πως θα σκεφτόταν να μετακομίσει σε χώρα εκτός ΕΕ, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Eurostat, όπως μεταδίδουν οι FT. Συνολικά, οι νέοι της Ευρώπης εμφανίζονται μοιρασμένοι ως προς το αν θα μετακόμιζαν για να βρουν εργασία, καθώς το 50% δηλώνει πως θα το έκανε και το 50% δηλώνει πως δεν θα το έκανε.

Πιο απρόθυμοι για μετεγκατάσταση εμφανίζονται οι άνεργοι νέοι της Μάλτας, της Ολλανδίας και της Κύπρου, ενώ στον αντίποδα τη μεγαλύτερη κινητικότητα στην ΕΕ εμφανίζουν οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί και οι Σουηδοί.

Τα άτομα με ανώτατη μόρφωση εμφανίζουν την μεγαλύτερη τάση για μετεγκατάσταση, καθώς το 23% δηλώνει πως θα μετακόμιζε σε άλλη πόλη στη χώρα του, ενώ το 16% δηλώνει πως θα μετακόμιζε σε κάποια άλλη χώρα εντός της ΕΕ. Τα άτομα χαμηλού μορφωτικού επιπέδου εμφανίζονται κάπως πιο απρόθυμα, με το 20% να λέει πως θα μετακόμιζε εντός της χώρας του και το 10% ότι θα έψαχνε δουλειά πέραν των εθνικών συνόρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα