19 Απριλίου 2024 / 7:09 πμ
19 Απριλίου 2024 / 7:09 πμ

Οι εκλογές θα γίνουν το 2019 επανέλαβε και σήμερα ο Α. Τσίπρας

από fimotro

Σίγουρος για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο και κατηγορηματικός για τη μεταμνημονιακή προσπάθεια που απαιτείται προκειμένου να μην ξαναμπεί σε τέτοια περιπέτεια, εμφανίσθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, αποκλείοντας για άλλη μία φορά τη διενέργεια εκλογών πριν από το φθινόπωρο του 2019 που εκπνέει η κυβερνητική θητεία.

Μιλώντας στον Real fm ο πρωθυπουργός τόνισε:

* Αυτό που χρειάζεται είναι να τερματίσουμε τη μνημονιακή εποχή και τις παθογένειες που οδήγησαν σ’ αυτήν, διότι σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει φόβος να επιστρέψουμε στα χρόνια πριν από την κρίση και να ξαναβρεθούμε στον ίδιο φαύλο κύκλο.

«Η χώρα έχει περάσει μία τραγωδία, έχει χάσει το 25% του εθνικού εισοδήματός της, χωρίς να βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.

Το πάθημα να γίνει μάθημα
Ποτέ ξανά να μην μπει σε τέτοια περιπέτεια, ποτέ ξανά να μη χάσει τον έλεγχο της οικονομίας που θα την ξαναβάλει στον έλεγχο των δανειστών της. Να ξεπεράσουμε το στρεβλό παραγωγικό μοντέλο, την οικονομική φούσκα με τα θαλασσοδάνεια, τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα αλλά η μάχη μ’ αυτά θα είναι διαρκής».

Αναφορικά με τις επίμονες προβλέψεις της αντιπολίτευσης ότι το 2018 θα είναι έτος εκλογών, ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Η αντιπολίτευση προπαγανδίζει την καταστροφή, διότι η βασική της επιθυμία δεν είναι η έξοδος από το μνημόνιο που εκείνη μάς έβαλε, αλλά η παλινόρθωση του παλιού καθεστώτος. Δεν με αφορούν οι διαρκώς λανθασμένες εκτιμήσεις τους για τον χρόνο των εκλογών. Έχω πει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της θητείας της κυβέρνησης, το 2019. Όχι μόνο διότι τότε θα είναι συγκρίσιμες οι συνθήκες, αλλά κυρίως διότι χρειάζεται να αποκατασταθούν οι σχέσεις της χώρας με τους εταίρους μας και τις διεθνείς αγορές. Άρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και αυτή η κυβέρνηση μπορεί να την παράσχει».

Για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, εξέφρασε αισιοδοξία αλλά εμφανίσθηκε «μετρημένος» στις εκτιμήσεις του. «Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να χειριστούμε με ευθύνη ένα πρόβλημα που μας κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν βήματα διεξόδου. Καταγράφω την αισιοδοξία μου αλλά στην εξωτερική πολιτική πρέπει κανείς να είναι συγκρατημένος, να προτιμά τα έργα και όχι τα λόγια».

Το ίδιο συγκρατημένος εμφανίσθηκε ο κ. Τσίπρας και για την εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων, μετά το πρόβλημα που προκάλεσε η υπόθεση ασύλου των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών. «Θα εργαστούμε για να γίνει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, που είναι προγραμματισμένο για το πρώτο εξάμηνο του 2018», είπε, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση θα εργαστεί ώστε να μείνουν ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας «παρά τις διαφορές μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα