24 Απριλίου 2024
24 Απριλίου 2024

Σοκαριστικό: Εισπρακτικές αναλαμβάνουν τις οφειλές στη ΔΕΗ!

από fimotro

Αυτό που περίμεναν πολλοί, τελικά θα συμβεί και με τη βούλα της ΔΕΗ. Την πρόθεση της ΔΕΗ να αναθέσει εισπρακτικές εταιρείες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές κακοπληρωτών αποκάλυψε ο διοικητής της εταιρείας Μανώλης Παναγιωτάκης κατά την ενημέρωση που έκανε στη Βουλή.
Μέσα στις επόμενες ημέρες, η ΔΕΗ θα έρθει σε συμφωνία με μεγάλη πολυεθνική εταιρεία προκειμένου να αρχίσουν να εισπράττονται χρέη από στρατηγικούς κακοπληρωτές, «όχι πελάτες που δεν έχουν αλλά άλλους από αυτούς που μπορούν αλλά συνειδητά δεν πληρώνουν», όπως ανέφερε.
Αποκάλυψε επίσης πώς τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τη ΔΕΗ έχουν εκτιναχθεί στα 2,6 δισ. ευρώ από 1,7 δισ. ευρώ που ήταν στις 31 Δεκεμβρίου του 2015.
«Η πολιτική μας με τα ληξιπρόθεσμα έγιναν με διευκολύνσεις, πιέσεις σε μεγαλύτερους οφειλέτες που αποδείχθηκαν στρατηγικοί κακοπληρωτές. Περίπου 85.000 άτομα με οφειλές άνω των 3.000 ευρώ χρωστάνε πάνω από 500 εκ. ευρώ. Αποφασίσαμε να τους πιέσουμε πάρα πολύ. Τους κόπηκε το ρεύμα και επανασυνδέθηκαν μόνοι τους αυθαίρετα με ρευματοκλοπή» ανέφερε.
«Αυτές οι πολιτικές των διευκολύνσεων και όλα αυτά έχουν φτάσει στα όριά τους. Έχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε σε ποιο αποφασιστικές μεθόδους. Θα προσλάβουμε εταιρεία με μεγαλύτερη εξειδίκευση στο θέμα της συλλογής οφειλομένων με διεθνή εμπειρία. Έχουν συστήματα δικά τους με λογισμικά ανάλυσης της πελατείας με βάσει ιστορικά στοιχεία, ανάλυση κατάστασης του κάθε πελάτη. Πολύ πιο σοφιστικέ μεθόδους. Μας έχουν υποσχεθεί πως η εισπραξιμότητα μπορεί να αυξηθεί πάνω από 10%. Αυτό θα είναι πάρα πολύ σημαντικό, θα μας δώσει μεγάλη ανάσα», συμπλήρωσε.

Η απάντηση… κύκλων της ΔΕΗ

H ΔΕΗ πάντως απάντησε μέσω… κύκλων! «Δεν πρόκειται να ανατεθεί σε εισπρακτικές εταιρείες η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την επιχείρηση, αλλά θα προσληφθεί σύμβουλος για την υποβοήθηση της διαδικασίας είσπραξης», αναφέρουν πηγές της ΔΕΗ στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι θα αξιοποιηθεί η δυνατότητα ασφάλισης (securitization) των οφειλών, μέσω της οποίας η ΔΕΗ θα βελτιώσει τη ρευστότητά της πουλώντας το εν λόγω χρηματοοικονομικό προϊόν σε ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ ΑΕ Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής παρουσίασε στοιχεία για τις οφειλές στη ΔΕΗ και ενημέρωσε τους βουλευτές ότι η επιχείρηση σχεδιάζει να προσλάβει εταιρεία με ειδίκευση στο θέμα της συλλογής οφειλομένων.

Σ.Σ. Fimotro: Σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει ούτε ένας οργανισμός ή εταιρεία που δεν θα δίνει τα ληξιπρόθεσμα χρέη σε εισπρακτικές εταιρείες. Δυστυχώς θα… κλάψουν μανούλες με όσους χρωστούν στη ΔΕΗ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα