17 Απριλίου 2024 / 12:25 πμ
17 Απριλίου 2024 / 12:25 πμ

Οι Γάλλοι Σοσιαλιστές σε κρίση – Πολύ χαμηλή η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές

από fimotro

Ολική ανατροπή στα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προκριματικών εκλογών για το Γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα με πολύ χαμηλή συμμετοχή από τους ψηφοφόρους που ψήφισαν μόλις 2 εκατ. ψηφοφόροι, ποσοστό πολύ χαμηλό για μια χώρα σαν την Γαλλία. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο Μπενουά Αμόν έρχεται πρώτος, μπροστά από τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς με 4 σχεδόν μονάδες διαφορά.
Αναλυτικά με βάση τις ψήφους σε 3.090 εκλογικά κέντρα, ο πρώην υπουργός Παιδείας (και αριστερός «αντάρτης» του Φρανσουά Ολάντ) Αμόν λαμβάνει 35,21%, ο πρωθυπουργός Βαλς το 31,56% και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Αρνό Μοντεμπούρ το 18,7%.
Οι κάλπες έκλεισαν στις 20:00 ώρα Ελλάδας και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία προσήλθαν να ψηφίσουν 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι.
Δείτε τα ποσοστά που πήραν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι:

Γαλλία: Ανατροπή στις εκλογές για τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών
Συνολικά 7.530 εκλογικά κέντρα άνοιξαν σήμερα στη Γαλλία για τις προκριματικές εκλογές του Σοσιαλιστικού κόμματος και η συμμετοχή κόστιζε ένα ευρώ.
Την Παρασκευή οι βασικοί υποψήφιοι συναντήθηκαν για μια τελευταία φορά με τους αριστερούς ψηφοφόρους και ολοκλήρωσαν μια εκστρατεία εξπρές, στη διάρκεια της οποίας διεξήχθησαν τρεις τηλεμαχίες μέσα σε οκτώ ημέρες.
Βαλς, ο υποψήφιος της «δεξιάς» πτέρυγας του Σοσιαλιστικού κόμματος
Ο Βαλς, 54 ετών που προέρχεται από τη δεξιά πτέρυγα των Σοσιαλιστών, προειδοποίησε κατά των «ψευδών υποσχέσεων» που έδωσαν οι αντίπαλοί του, αναφερόμενος κυρίως στον πρώην υπουργό Παιδείας Χαμόν και στο σχέδιό του για την υιοθέτηση ενός καθολικού εισοδήματος 750 ευρώ για όλους τους Γάλλους, το κόστος του οποίου εκτίμησε ότι είναι τεράστιο.
«Η αριστερά κερδίζει όταν είναι αξιόπιστη, με προτάσεις που είναι αξιόπιστες», υπογράμμισε ο Βαλς, ο οποίος όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του τον Δεκέμβριο φαινόταν να είναι το φαβορί, όμως πλέον έχει χάσει την ώθησή του.
Αμόν, ο «αριστερός» υποψήφιος των Σοσιαλιστών
Από την άλλη ο Αμόν έχαιρε μιας ευνοϊκής δυναμικής από τις δημοσκοπήσεις και είχε δηλώσει ότι πιστεύει πως «έχει έρθει η ώρα μου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα