19 Απριλίου 2024 / 8:53 μμ
19 Απριλίου 2024 / 8:53 μμ

Οι αντιδράσεις των κομμάτων για όσα είπε ο Κ. Μητσοτάκης στην συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ

από fimotro

«Σταθερά αδιόρθωτος» παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ.

«Αφού επί δύο χρόνια ζητούσε επίμονα εκλογές (!), που φυσικά δεν του “βγήκαν”, σήμερα πιστεύει ότι η ελληνική κοινωνία θα στηρίξει τις ακραία νεοφιλελεύθερες θέσεις του που απευθύνονται στην κρατικοδίαιτη ολιγαρχία. Δηλαδή την ελίτ που έφερε τη χώρα στη χρεοκοπία», συνεχίζει η Κουμουνδούρου στην ανακοίνωση της και προσθέτει: «Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για νέο, τέταρτο, μνημόνιο, διέπρεψε, για μια ακόμα φορά, στο ρόλο του ως πλασιέ επιχειρηματικών συμφερόντων, επέδειξε τη μέγιστη δυνατή προθυμία του στις πιο ακραίες απαιτήσεις των δανειστών, ενώ απέτυχε να πάρει αποστάσεις από την ακροδεξιά καλύπτοντας και πάλι τον αντιπρόεδρό του κ. Γεωργιάδη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας επειδή δεν σχολίασε σημερινά δημοσιεύματα

«Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον ακραία νεοφιλελεύθερο και ξεδιάντροπα λαϊκιστή κ. Μητσοτάκη», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τονίζουν πως ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να μοιράσει «Χάντρες και καθρεφτάκια».
«Ακόμη και ο βαρόνος Μινχάουζεν, ο μεγαλύτερος ψεύτης όλων των εποχών θα κοκκίνιζε από ντροπή», δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Αναφερόμενη σε όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης «υποσχέθηκε μειώσεις φόρων, ΕΝΦΙΑ, ασφαλιστικών εισφορών για όλους και επιπλέον αφορολόγητο για τη στήριξη των πιο ευάλωτων οικογενειών, παράλληλα με τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων – αν βεβαίως καταφέρει να πείσει, όπως είπε, τους εταίρους – χωρίς να μπορεί να εξηγήσει με ποιον τρόπο θα τα υλοποιήσει και από πού θα βρει τα χρήματα».

«Προφανώς, θα τα αντλήσει από τις μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο, τις επιπλέον μειώσεις μισθών και συντάξεων και την απόλυτη φτωχοποίηση, σε βαθμό εξαθλίωσης, των εργαζομένων» προσέθεσε.

Η Δημοκρατική Αριστερά από την άλλη υποστηρίζει πως «ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι “η ΝΔ δεν έχει ταξικό πρόσημο και ότι είναι ένα λαϊκό κόμμα υπέρ της αλληλεγγύης, ενώ επεσήμανε ότι οι κοινωνικές ανισότητες διευρύνθηκαν τα τελευταία χρόνια”. Μόλις χθες όμως σε μία τοποθέτηση με εξαιρετικά ταξικό πρόσημο είπε ότι “δεν τρέφει αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες καθώς κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση και όσοι το επιχείρησαν καταστρατήγησαν την ίδια τη Δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα”. Συνεπώς για τον κ. Μητσοτάκη δεν έχει κανένα νόημα η προσπάθεια μείωσης των ανισοτήτων καθώς αυτές είναι δεδομένες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα