28 Μαρτίου 2024 / 12:13 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 12:13 μμ

ΟΑΕΔ: Έρχεται ευνοϊκής ρύθμισης για 81.715 δανειολήπτες

από fimotro

Ομόφωνα εγκρίθηκε χθες από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ το σχέδιο αποπληρωμής με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους που αφορά 81.715 δανειολήπτες και ρυθμίζει συνολικά χρέη 1,463 δισ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», το αμέσως επόμενο διάστημα, το υπουργείο Εργασίας θα εκδώσει τη σχετική απόφαση υλοποίησης του σχεδίου που αποτελεί ανακούφιση για δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες του τέως ΟΕΚ και ιδιαίτερα για τους πλέον ευάλωτους που έχουν πληγεί στα χρόνια της κρίσης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, το σχέδιο προβλέπει ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής και περιλαμβάνει διαγραφή κεφαλαίων και τόκων που επαναφέρουν το δάνειο στο αρχικό του ποσό.

Ακόμα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Αυγής, στις περιπτώσεις δανειοληπτών που έχουν καταβάλει ποσό που αντιστοιχεί ή υπερβαίνει το 60% του τελικού ποσού δανείου, το δάνειο θεωρείται εξοφληθέν και καμία απαίτηση δεν υφίσταται έναντι του δανειολήπτη. Επιπλέον, εφαρμόζεται έκπτωση 15% στο ποσό χορήγησης όλων των δανειοληπτών, ενώ επεκτείνεται για όλους τους δικαιούχους ο χρόνος αποπληρωμής κατά 10 έτη και, τέλος, προβλέπονται ακόμα πιο ευνοϊκοί όροι διευθέτησης και αποπληρωμής για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (π.χ. άνεργοι).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα