25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Ξηλώνουν αγάλματα και πινακίδες που παραπέμπουν σε αλυτρωτισμό οι Σκοπιανοί

από fimotro

Τη διαδικασία απομάκρυνσης από το κέντρο των Σκοπίων αγαλμάτων που είχαν τοποθετηθεί επί πρωθυπουργίας Νίκολα Γκρούεφσκι, στο πλαίσιο ενός σχεδίου αλυτρωτισμού που υλοποιούσε, έθεσε σε κίνηση η κυβέρνηση Ζάεφ σε συνεργασία με τη νέα δημοτική αρχή.

Όπως δήλωσε σήμερα (15/2) ο διευθυντής της δημόσιας εταιρείας διαχείρισης του οδικού δικτύου των Σκοπίων, Ζόραν Κιτάνοφ, με τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της σχετικής απόφασης, η εταιρεία θα προχωρήσει άμεσα στην αφαίρεση των υπαρχουσών 19 πινακίδων κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου, στις οποίες αυτός φέρει την ονομασία «Αλέξανδρος ο Μακεδόνας», και στην τοποθέτηση νέων με την ονομασία «Φιλία».

 Στις 3 τα ξημερώματα γερανοί του Δήμου, κατέβασαν από τον χώρο μπροστά στο κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, στο κέντρο της πόλης, τον ανδριάντα, μιας εμβληματικής για το σλαβομακεδονικό εθνικισμό, μορφής, του Αντον Γιανεφ, με το προσωνύμιο “Κιόσετο”, όπως ήταν περισσότερο γνωστός.

Σε ανάλογες ενέργειες αναμένεται να προχωρήσει άμεσα και η διοίκηση της τουρκικής εταιρείας «TAV», η οποία από το 2010 διαχειρίζεται τον αερολιμένα των Σκοπίων, καθώς με τη δημοσίευση της απόφασης του υπουργικού συμβουλίου των Σκοπίων, το αεροδρόμιο της χώρας, από «Μέγας Αλέξανδρος», όπως ονομαζόταν από το 2006, μετονομάζεται πλέον σε «Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων».

Ξεκίνησε η απομάκρυνση των πινακίδων του αυτοκινητοδρόμου στα Σκόπια

Τη μετονομασία του αεροδρομίου και του αυτοκινητοδρόμου είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, στις 24 Ιανουαρίου, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα