20 Απριλίου 2024 / 6:11 πμ
20 Απριλίου 2024 / 6:11 πμ

Ξεχειλίζει η οργή στη Μέση Ανατολή για την Ιερουσαλήμ (βίντεο)

από fimotro

Με καζάνι που βράζει μοιάζει η Μέση Ανατολή, καθώς χιλιάδες Παλαιστίνιοι ξεχύθηκαν στους δρόμους των μεγαλύτερων μουσουλμανικών πόλεων, για να διαμαρτυρηθούν για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η οργή ξεχειλίζει στη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του Αμερικανού Προέδρου, με τη Χαμάς να καλεί σε νέα ιντιφάντα εναντίον των σιωνιστών εχθρών και τους Παλαιστίνιους ηγέτες να καλούν σε τρεις μέρες οργής.

Το πρώτο αίμα μετά το μπουρλότο Τραμπ για την Ιερουσαλήμ – Συγκρούσεις στα Κατεχόμενα με δεκάδες τραυματίες – Ρουκέτες κατά του Ισραήλ

Τα Χριστουγεννιάτικα φώτα στην Βηθλεέμ έσβησαν από τους Παλαιστίνιους σε ένδειξη διαμαρτυρίας, την ίδια ώρα το Ισραήλ κάνει λόγο για ένα ιστορικό ορόσημο.

«Αυτά τα καταδικαστέα και απορριφθέντα μέτρα δημιουργούν εσκεμμένα περιορισμούς στις προσπάθειες επίτευξης ειρήνης και αντικατοπτρίζουν την απόσυρση των ΗΠΑ από το ρόλο τους ως εγγυητές της ειρήνης» τονίζει ο πρόεδρος των Παλαιστινίων Μαχμούντ Αμπάς.

«Μια απόφαση σαν αυτή θα ρίξει την περιοχή σε ένα κύκλο φωτιάς. Τι θέλεις να κάνεις κύριε Τραμπ; Τι είδους προσέγγιση είναι αυτή; Οι πολιτικοί ηγέτες υπάρχουν όχι για να δημιουργούν το χάος αλλά για την ειρήνη» δηλώνει ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν.

Καθολική ήταν η καταδίκη της απόφαση Τραμπ, να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, από τους ευρωπαίους ηγέτες.

«Η γερμανική κυβέρνηση δεν υποστηρίζει αυτή την θέση, διότι το στάτους της Ιερουσαλήμ πρέπει να επιλυθεί υπό το πρίσμα της λύσης των δυο κρατών» τόνισε η Άγκελα Μέρκελ, ενώ ο Εμανουέλ Μακρόν έκανε λόγο για μια λυπηρή απόφαση την οποία η Γαλλία δεν υποστηρίζει και η οποία πάει ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο και όλα τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σήμερα συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ εκφράζονται φόβοι για επεισόδια καθώς η σημερινή είναι ημέρα προσευχής.

Χιλιάδες Τυνήσιοι διαδήλωσαν σε πολλές πόλεις της χώρας διαμαρτυρόμενοι για τις αποφάσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία εκεί. Συνδικαλιστικές ενώσεις και άλλες οργανώσεις απηύθυναν κάλεσμα για μαζικότερες διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα Τύνιδα και σε άλλες πόλεις της χώρας μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός γνωστοποίησε ότι ανταπάντησε στις ρίψεις ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας, μία εκ των οποίων έπεσε στο Ισραήλ. Οι άλλες δύο ρουκέτες κατέληξαν στον παλαιστινιακό θύλακα, συμπλήρωσε ο στρατός. Ένα τεθωρακισμένο και ένα στρατιωτικό αεροσκάφος του Ισραήλ στοχοθέτησαν «δύο στρατιωτικές θέσεις» στη Λωρίδα της Γάζας, επισήμανε ο στρατός χωρίς να διευκρινίζει ποιος ελέγχει αυτές τις «θέσεις». Ωστόσο τονίζεται ότι θεωρεί τη Χαμάς «υπεύθυνη για τις εχθρικές ενέργειες που διαπράχθηκαν κατά του Ισραήλ από τη Γάζα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα