29 Μαρτίου 2024 / 6:59 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 6:59 πμ

Ξεπάγωμα των μέτρων για το χρέος ανακοίνωσε ο Νταϊσελμπλουμ

από fimotro

Οι συνομιλίες με την Ελλάδα για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους θα ξαναρχίσει, ανέφερε σε ανακοίνωσή του από το Άμστερνταμ, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) ξανάρχισε τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, πρόσθεσε.
Όπως είπε ο Ολλανδός υπουργός, οι θεσμοί έλαβαν την επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης στην οποία η Αθήνα επαναλαμβάνει τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις.
Οπως όλα δείχνουν, οι δανειστές ικανοποιήθηκαν από τη λεγόμενη «δήλωση μετανοίας» που απέστειλε ο Ευκλ. Τσακαλώτος και η οποία προφανώς περιέχει δεσμεύσεις ότι δεν θα υπάρξουν στο μέλλον μονομερείς ενέργειες.
“Οι πιστωτές της Ελλάδας συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις μετά τη λήψη της επιστολής από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών με την οποία επαναβεβαιώνει τη δέσμευσή του στο ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Είμαι χαρούμενος που ανοίγει ο δρόμος και μπορούμε πλέον να προχωρήσουμε τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος που θα διεξαχθούν τον Ιανουάριο”, αναφέρει ο πρόεδρος του Eurogroup.
Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) ξανάρχισε τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, πρόσθεσε.
Αξιωματούχος Ευρωζώνης: Τον Ιανουάριο οι αποφάσεις
Από την πλευρά του αξιωματούχος της Ευρωζώνης επιβεβαίωσε τη λήψη της επιστολής από την ελληνική κυβέρνηση, στον απόηχο των ανησυχιών που είχαν εκδηλώσει οι θεσμοί αλλά και το Eurogroup σχετικά με το επίδομα προς τους συνταξιούχους.
Παράλληλα, σημειώνει ότι η επιστολή Τσακαλώτου κατευνάζει την αρχική έντονη ανησυχία σε ό,τι αφορά τις δεσμεύσεις της Αθήνας στο πλαίσιο του μνημονίου ειδικά στο ζήτημα των συντάξεων.
Τέλος, ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης συμπληρώνει ότι σε αυτό το πλαίσιο οι επίσημες διαδικασίες για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα πραγματοποιηθούν τον Ιανουάριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα