29 Μαρτίου 2024 / 12:29 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 12:29 μμ

Ξεκινά την Πέμπτη η καταγραφή των ζημιών στην Δ. Αττική

από fimotro

H Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε πως ξεκινά τις απαιτούμενες διαδικασίες για την συντομότερη αποκατάσταση των πληγέντων από τις σοβαρές συνέπειες των καταστροφικών πλημμυρών, στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας.

Στο πλαίσιο αυτό από την Πέμπτη, ομάδες καταγραφής της Περιφέρειας προβαίνουν συντονισμένα στις απαραίτητες ενέργειες για την καταγραφή των ζημιών, επί ζητημάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας Αττικής.

Επίσης, η Περιφέρεια ενημερώνει ότι για την καταγραφή και εκτίμηση ζημιών σε οικίες προκειμένου να χορηγηθούν οι προβλεπόμενες οικονομικές ενισχύσεις, οι πολίτες πρέπει να απευθύνονται στον Δήμο τους.

Ειδικότερα, τονίζεται στην ανακοίνωση πως «οι πολίτες παρακαλούμε να απευθύνονται στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΟΓΑ – ΕΛΓΑ των δήμων τους για καταγραφή καταστροφών που προκλήθηκαν από πλημμύρες σε φυτική και ζωική παραγωγή και για την χορήγηση αποζημιώσεων καθώς αρμόδιος φορέας είναι ο ΕΛΓΑ. Ακόμη οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Ανάπτυξης ΠΕ Δυτικής Αττικής για την καταγραφή – εκτίμηση ζημιών σε επιχειρήσεις, καθώς αρμόδιες είναι οι επιτροπές της Περιφέρειας Αττικής / Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής».

Στο μεταξύ, τρία κέντρα αποκατάστασης υγείας, σε Ζούμπερι, Άγ. Ανδρέα και Ναυτική βάση Αγίας Μαρίνας Μαραθώνα, έθεσε στη διάθεση των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Τη παραχώρηση των Κέντρων στην περίπτωση που ενδεχομένως απαιτηθεί για την ανακούφιση των πληγέντων, ανακοίνωσε η κ. Δούρου, στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας, Δημήτρη Βίτσα και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελο Αποστολάκη, ύστερα από σχετική επικοινωνία τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα