29 Μαρτίου 2024 / 11:23 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 11:23 πμ

Ξεκινά η δίκη του παραδικαστικού με 105 κατηγορούμενους

από fimotro

Ξεκινά ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη για τη μεγάλη υπόθεση δράσης του αποκαλούμενου «παραδικαστικού 2» που, μέσω ενός εκτεταμένου και πολυπρόσωπου κυκλώματος με συμβολαιογράφους δικηγόρους και άλλους, υφάρπαζαν ακίνητα.

Ενώπιον του δικαστηρίου καλούνται να λογοδοτήσουν συνολικά 105 κατηγορούμενοι αντιμέτωποι για αδικήματα που, κατά περίσταση ,αφορούν συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη από κοινού, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απόπειρα εκβίασης, ψευδή βεβαίωση και άλλα.

Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, φέρονται ότι ως μέλη κυκλώματος εντόπιζαν ακίνητα-φιλέτα, ακατοίκητα και εγκαταλελειμμένα, τα καταλάμβαναν αυθαίρετα και ιδρύοντας εικονικές εταιρίες τα εμφάνιζαν ως ιδιοκτησίες μελών του κυκλώματος με στόχο να τα ιδιοποιηθούν.

Στη δικογραφία καταγράφονται περιπτώσεις που, τέτοιου είδους ακίνητα, τέθηκαν παρανόμως και με παραπλανητικές διαδικασίες σε “στημένους” πλειστηριασμούς. Οι κατηγορούμενοι φέρονται, επίσης, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από έρευνα εφετών ειδικών ανακριτών, να εξαπατούσαν δικαστήρια και να υπόσχονταν σε θύματά τους, έναντι αμοιβής, ευνοϊκές αποφάσεις επικαλούμενοι “καλές διασυνδέσεις” στη Δικαιοσύνη. Η οργάνωση φαίνεται να λάμβανε για κάθε “εξυπηρέτηση” σε δικαστικές υποθέσεις ποσό 25 χιλιάδων ευρώ “ανά φάκελο”.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο κεντρικό ρόλο στην υπόθεση, για την οποία διενεργήθηκε μεγάλη πολύμηνη έρευνα από εφέτες ανακριτές, είχαν συμβολαιογράφοι όπως ο Δημήτριος Μητρέλης που έχει εμπλακεί και στο παρελθόν σε ανάλογες υποθέσεις με εκτάσεις του δημοσίου, στον οποίο αποδίδεται πρωταγωνιστικός ρόλος. Κατηγορούμενος είναι, επίσης, ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών Πειραιώς Αιγαίου και Δωδεκανήσου Γιώργος Ρούσκας, αλλά και δικηγόροι, ένας γνωστός κληρικός και άλλοι.

Κρίσιμα στοιχεία για τη δράση της οργάνωσης έχει δώσει δικηγόρος που είναι βασικός μάρτυρας στην δίκη, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για υπόθεση καταπάτησης μεγάλης δασικής έκτασης. Ο δικηγόρος ήταν μέλος της οργάνωσης και το 2009 αποφάσισε να συνεργαστεί με τις Αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα