28 Μαρτίου 2024 / 6:11 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 6:11 μμ

Ξεκίνησε η διήμερη άδεια του Κουφοντίνα

από fimotro

«Αποθεωτική» υποδοχή επιφύλαξαν οι συγκεντρωμένοι -που δεν ξεπερνούσαν τα 5-6 άτομα- έξω από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, στον τρομοκράτη εκτελεστή της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Τον «Λουκά» της 17Ν παρέλαβαν η σύζυγός του και ο γιος του με το γνωστό λευκό αυτοκίνητο και θα τον μεταφέρουν στο σπίτι τους στον Βαρνάβα. Εκεί θα μείνει μέχρι την Κυριακή όποτε και θα φύγει για να επιστρέψει στην φυλακή στις 09:00.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας παίρνει άδεια με περιοριστικούς όρους μεταξύ των οποίων είναι η υποχρέωση να δίνει δύο φορές την ημέρα το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα του Βαρνάβα, ενώ δεν θα πρέπει να φύγει εκτός των ορίων του συγκεκριμένου Δήμου.

Πολιτικός σάλος για την άδεια στον Κουφοντίνα

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με δήλωσή του τόνισε: «Οι άδειες στον Κουφοντίνα, για τη Νέα Δημοκρατία και εμένα προσωπικά είναι αδιανόητες. Οχι μόνο γιατί δεν έχει δείξει την παραμικρή μεταμέλεια για τις εν ψυχρώ δολοφονίες του, αλλά και γιατί παραμένει ο ιδεολογικός καθοδηγητής μίας νέας γενιάς τρομοκρατών. Υπενθυμίζω ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., με τον απαράδεκτο νόμο Παρασκευόπουλου, επέτρεψε την αθρόα αποφυλάκιση σκληρών ποινικών, και άλλαξε ταυτόχρονα τη διάταξη για τις άδειες προς όφελος ακόμη και των τρομοκρατών.

Επαναλαμβάνω τη δέσμευσή μου: Μια από τις πρώτες αποφάσεις της επόμενης κυβέρνησης θα είναι η πλήρης κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου. Η δημοκρατία δεν εκδικείται, αλλά οφείλει να αμύνεται απέναντι σε όσους την υπονομεύουν. Η ανοχή απέναντί τους οφείλει και θα είναι μηδενική. Με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας και των οικογενειών τους λέμε: Ως εδώ».

Με ανάρτησή της στο twitter, η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε λόγο για προσβολή της ελληνικής κοινωνίας και του περί δικαίου αισθήματος: «Ο Δ. Κουφοντίνας για δεύτερη φορά βγαίνει από τη φυλακή. Οσες φορές και αν βγει, η ελληνική κοινωνία και το περί δικαίου αίσθημα θα συνεχίσει να προσβάλλεται βάναυσα. Οι οικογένειες των θυμάτων δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνοι». Από την πλευρά του ο Κώστας Μπακογιάννης ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό μία οικογενειακή φωτογραφία με το δολοφονημένο από τη 17Ν πατέρα του Παύλο Μπακογιάννη, τη μητέρα και την αδελφή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα