23 Απριλίου 2024 / 8:38 μμ
23 Απριλίου 2024 / 8:38 μμ

Ξεκίνησε η δίκη του Καρούζου και της Σκαφτούρου

από fimotro

Το κουβάρι μίας ιστορίας ,με πρωταγωνιστές τον πάλαι ποτέ μεγαλοκατασκευαστή Γιάννη Καρούζο και τη σύζυγό του Ρεβέκκα Σκαφτούρου που φέρονται ως εμπλεκόμενοι στο αποκαλούμενο «Καρούζος Gate», άρχισε να ξετυλίγεται σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Το ζευγάρι, που στο παρελθόν φιγουράριζε στις κοσμικές στήλες σε ιλουστρασιόν σελίδες περιοδικών ,μπορεί να το ενώνουν οι κατά το κατηγορητήριο αξιόποινες πράξεις για τις οποίες λογοδοτούν και θα κριθούν από τους φυσικούς τους δικαστές, αλλά όπως αποδείχθηκε με το «καλημέρα» της δίκης τους χωρίζει πλέον άβυσσος…

Ο Γιάννης Καρούζος, εμφανώς καταβεβλημένος, βρέθηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων,όπου μετήχθη από το νοσοκομείο των φυλακών όπου κρατείται, καθώς εκτίει ποινή για άλλες υποθέσεις. Απούσα από τη διαδικασία η σύζυγός του, Ρεβέκκα Σκαφτούρα, η οποία εκπροσωπήθηκε από συνήγορο υπεράσπισης.

Στο εδώλιο, με βάση το βούλευμα έχουν παραπεμφθεί έξι άτομα, που κατά περίσταση κατηγορούνται για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, της φοροδιαφυγής, της ηθικής αυτουργίας στη φοροδιαφυγή και της έκδοσης εικονικών τιμολογίων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το πρώην ζευγάρι φέρεται να είχε διαμορφώσει την κατάλληλη υποδομή, με την ίδρυση και τη χρησιμοποίηση μεγάλου αριθμού εταιριών, την κατάρτιση σειράς εικονικών συμβάσεων ώστε να δικαιολογεί τραπεζικές συναλλαγές με αντικείμενο ιδιαιτέρως υψηλά χρηματικά ποσά, το άνοιγμα και τη διατήρηση πολλών λογαριασμών ατομικών και εταιρικών σε πιστωτικά ιδρύματα και την ίδρυση εξωχώριων εταιριών.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, τόσο ο ίδιος ο Ιωάννης Καρούζος όσο και ο υπερασπιστής του, Γιώργος Παπαδάκης, δεν σταμάτησαν να επιρρίπτουν ευθύνες στην Ρεβέκκα Σκαφτούρα, υποστηρίζοντας πως εκείνη ήταν ο “εγκέφαλος” του Ομίλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα