29 Μαρτίου 2024 / 8:02 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 8:02 πμ

Ξεκίνησαν οι δοκιμές για το ηλεκτρομαγνητικό κανόνι των ΗΠΑ!

από fimotro

Φουτουριστικό όπλο που χρησιμοποιεί ηλεκτρικό ρεύμα για να επιταχύνει μεταλλικά βλήματα στα Mach 6 βγήκε από το εργαστήριο και είναι έτοιμο για δοκιμές με πυρά κατά ριπάς, ανακοίνωσε το Γραφείο Ναυτικής Ερευνας του αμερικανικού ναυτικού. Αντί για εκρηκτικές ουσίες, το ηλεκτρομαγνητικό κανόνι χρησιμοποιεί ρεύμα υψηλής τάσης για να εκτοξεύσει μεταλλικά βλήματα βάρους 20 κιλών. Χάρη στην υψηλή ταχύτητα που αναπτύσσουν, γύρω στα 7.350 χιλιόμετρα την ώρα, τα βλήματα αυτά μπορούν να καταστρέφουν το στόχο χωρίς εκρηκτική γόμωση. Το σύστημα, γνωστό ως railgun («όπλο σταθερής ράγας» σε ελεύθερη απόδοση) δεν μοιάζει με συμβατικό πυροβόλο: αποτελείται από δύο παράλληλες ηλεκτροφόρες ράγες, τοποθετημένες σε σταθερό μεταλλικό σκελετό σε μέγεθος ημιφορτηγού.

Η ισχύς θα φτάσει στα 32 megajoule 

Χοντρά μαύρα καλώδια τροφοδοτούν τις ράγες με ρεύμα για να δημιουργήσουν ηλεκτρικό πεδίο και να επιταχύνουν το αγώγιμο μεταλλικό βλήμα, το οποίο εξέρχεται από το όπλο μαζί με υπέρθερμο, ιονισμένο αέριο (πλάσμα). Με στόχο να βελτιώσει το σύστημα ώστε να εκτοξεύει «πολλά» βλήματα ανά λεπτό, το ναυτικό μεταφέρει το όπλο σε πεδίο βολής όπου θα συνεχιστούν οι δοκιμές. Η ισχύς θα αυξηθεί σταδιακά από τα 20 megajoule φέτος στα 32 megajoule του χρόνου. Ενα megajoule ισοδυναμεί με την ενέργεια που θα απελευθέρωνε όχημα ενός τόνου αν προσέκρουε σε τοίχο με ταχύτητα 160 χιλιομέτρων την ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα