25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Ξαφνικό τετ-α-τετ Τσακαλώτου με Πάιατ: Τι συζήτησαν

από fimotro

Συνάντηση διάρκειας περίπου 30 λεπτών με το υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, είχε ο αμερικανός πρέσβης Τζέφρει Πάιατ.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η πορεία των διαπραγματεύσεων για την 4η αξιολόγηση αλλά και για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Κύκλοι του υπουργείου ξεκαθάρισαν πως η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του κ. Πάιατ και σε αυτή συζητήθηκαν η πορεία της τέταρτης αξιολόγησης, το αναπτυξιακό σχέδιο για την επόμενη ημέρα του προγράμματος, η στρατηγική εξόδου της χώρας την μετά το Μνημόνιο εποχή, καθώς και τα χρονοδιαγράμματα και οι βασικότερες αποφάσεις έως τον Αύγουστο.

Το επόμενο διάστημα το ενδιαφέρον της Ουάσινγκτον για την ελληνική υπόθεση αναμένεται να ενταθεί καθώς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του σχετικά με το αν θα παραμείνει ή όχι στο ελληνικό πρόγραμμα.

Κρίσιμες αναμένεται να είναι οι συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον στο τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα