29 Μαρτίου 2024 / 12:35 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 12:35 πμ

Το ΔΝΤ ξαναστήνει σκηνικό αφόρητων πιέσεων…

από fimotro

Νέες πιέσεις στην Αθήνα ασκεί το ΔΝΤ το οποίο επιστρέφει στις διαπραγματεύσεις με το γνώριμο σκληρό του πρόσωπο απαιτώντας “μαχαίρι” σε συντάξεις και περικοπή του αφορολόγητου από το 2019 και μη εφαρμογή των αντιμέτρων, προκειμένου να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα. Παράλληλα ζητά λήψη ουσιαστικών μέτρων ελάφρυνσης του χρέους.

Οι διαρροές για τις διαθέσεις του ΔΝΤ δείχνουν ότι καθόλου εύκολη δεν θα είναι η διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης και την έξοδο από τα μνημόνια.

Το Ταμείο εμμένει στη σκληρή του στάση καθώς τα στελέχη του δεν έχουν πειστεί ότι θα επιτευχθεί ο στόχος του πλεονάσματοςγαι το επόμενο έτος στα 3,5%. Η Κομισιόν φέρεται να διαφωνεί με την θέση του ΔΝΤ και προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα αρκετά πάνω από 3% του ΑΕΠ για το 2017.

Αν περάσει τελικά η γραμμή του Ταμείου, το 2019 οι συνταξιούχοι θα χάσουν έως και δύο συντάξεις, καθώς εκτός από το “μαχαίρι” των αποδοχών τους κατά 18% θα υποστούν και νέ αμείωση του εισοδήματος μέσω του αφορολογήτου που θα πέσει στα 5.700 ευρώ.

Φορολογικές επιβαρύνσεις θα προκύψουν για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες έως και κατά 650 ευρώ, ενώ δεν θα προχωρήσουν και τα αντίμετρα που αφορούσαν μειώσεις φόρων για επιχειρήσεις, ελαφρύνσεις στον ΕΝΦΙΑ, αλλά και μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Η τελική απόφαση θα παρθεί στο τέλος της τέταρτης αξιολόγησης, όταν θα έχουν βγει τα αποτελέσματα της Εurostat που θα δείχνουν αν έχουν επιτευχθεί οι δημοσιονομικοί στόχοι για το 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα