28 Μαρτίου 2024 / 6:44 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 6:44 μμ

Ν. Παππάς: Η ΝΔ οφείλει να ανταποκριθεί στο συνταγματικό της καθήκον

από fimotro

«Υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων και τη διαφαινόμενη απόφαση του ΣτΕ η Βουλή μετέφερε στο ΕΣΡ όλες τις αρμοδιότητες που αφορούν τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Η ΝΔ οφείλει να ανταποκριθεί στο συνταγματικό της καθήκον όπως έχουν κάνει ήδη κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης» έχει δηλώσει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.
Το ζήτημα της συγκρότησης του ΕΣΡ συζητήθηκε και στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ με κομματικές πηγές να τονίζουν ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για συναίνεση. O νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφέρθηκε στη διαρκή προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, δεσμευόμενη από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και με διάθεση συναίνεσης. Είπε όμως ότι σε περίπτωση που η ΝΔ επιμείνει να μη συναινεί «δεν πρόκειται να αποδεχθούμε την επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς απόλυτης ανομίας και ασυδοσίας». Μετά από δημοσιεύματα για νόμο -γέφυρα σε περίπτωση που διαπιστωθεί για μια ακόμη φορά αδυναμία συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, πηγές από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής σημείωναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «καμιά περίπτωση νομοθέτησης δεν υπάρχει πριν εξαντληθούν οι δυνατότητες και οι πιθανότητες συναινέσεων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα