25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Ν. Κορέα: Τουλάχιστον 41 νεκροί από φωτιά σε νοσοκομείο

από fimotro

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής σε νοσοκομείο της πόλης Μιριάν της Νότιας Κορέας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 41 άνθρωποι και ακόμη 77 να τραυματιστούν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.
Η φωτιά εκδηλώθηκε περί τις 07:30 τοπική ώρα (00:30 ώρα Ελλάδας) στο νοσοκομείο Σετζόνγκ, της πόλης Μιριάν, που βρίσκεραι περίπου 270 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σεούλ.
Ο Τσόι Μαν-γου, επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Μιριάν, δήλωσε ότι η φωτιά έχει τεθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος της υπό έλεγχο.
Οι πληροφορίες για το πού εκδηλώθηκε η φωτιά είναι συγκεχυμένες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά φαίνεται να ξέσπασε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, ωστόσο νωρίτερα μεταδόθηκε η πληροφορία ότι εκδηλώθηκε αρχικά σε οίκο ευγηρίας που γειτονεύει με το νοσοκομείο.


Το κορεατικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο YTN μετέδωσε πλάνα που εικονίζουν μαύρο καπνό να υψώνεται από παράθυρα και την είσοδο του νοσοκομείου και φλόγες.
Ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας Λι Νακ-γιον έδωσε εντολή να χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα και όλο το διαθέσιμο προσωπικό για να κατασβεστεί η φωτιά και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει εξονυχιστική έρευνα στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου για να σωθούν όσο περισσότεροι άνθρωποι είναι δυνατόν.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα