23 Απριλίου 2024 / 11:08 μμ
23 Απριλίου 2024 / 11:08 μμ

Ντόρτμουντ: Συνεχίζεται η έρευνα για την επίθεση

από fimotro

Μετά τη διεξαγωγή του αγώνα μεταξύ της Μπορούσια Ντόρτμουντ και της Μονακό, οι γερμανικές αρχές θα προσπαθήσουν να κατανοήσουν σήμερα αν ο ισλαμιστής ύποπτος που έχουν συλλάβει είχε ρόλο στην επίθεση της Τρίτης, καθώς πολλά η έρευνα εξακολουθεί να έχει πολλά σκοτεινά σημεία.
Η αστυνομία ερεύνησε μετά την επίθεση εναντίον της ποδοσφαιρικής ομάδας τα διαμερίσματα «δύο υπόπτων που ανήκουν στο ισλαμιστικό κίνημα» και συνέλαβε έναν από αυτούς τους άνδρες, σύμφωνα με την εισαγγελία που ασχολείται με τρομοκρατικά εγκλήματα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, ο άνδρας που έχει τεθεί υπό κράτηση είναι ένας 25χρονος Ιρακινός που ζει στο Βούπερταλ, πόλη που βρίσκεται, όπως και το Ντόρτμουντ, στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας, ενώ ο άλλος ύποπτος που αφέθηκε ελεύθερος είναι ένας Γερμανός 28 ετών που ζει στο Φρέντενμπεργκ.
Η εφημερίδα Bild αναφέρει σε σημερινό της άρθρο ότι ο άνδρας που κρατείται από την αστυνομία, ο οποίος παρακολουθούνταν εδώ και καιρό από την αστυνομία, φέρεται να έκανε κάποιες «ύποπτες» δηλώσεις στη διάρκεια τηλεφωνικής του επικοινωνίας, κάνοντας τις αρχές να πιστέψουν ότι ενδέχεται να κρύβει εκρηκτικά στο σπίτι του.
Παρόλα αυτά δεν έχει εντοπιστεί τίποτε, τονίζει η εφημερίδα.
Η γερμανική δικαιοσύνη έχει περιθώριο μέχρι σήμερα το βράδυ για να αποφασίσει αν θα παραταθεί η κράτησή του ή αν θα αφεθεί ελεύθερος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα