29 Μαρτίου 2024 / 4:08 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 4:08 μμ

Απίστευτο: Ντοπαρισμένους αθλητές προσέλαβε η Γεροβασίλη στο Δημόσιο!!!

από fimotro

074108Και πάνω που νομίζαμε πως τα είχαμε δει όλα στην πολύπαθη Ελλάδα, τελικά αποδεικνύεται πως υπάρχει κι άλλο, όπως γράφει το Goal! Οπως η απόφαση που υπέγραψε στις 29 Δεκεμβρίου 2016 η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ολγα Γεροβασίλη, σύμφωνα με την οποία 156 αθλητές με μικρότερες ή μεγαλύτερες διακρίσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα διορίζονται στο Δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, σύμφωνα με όσα προστάζει η κείμενη νομοθεσία.

Πρόκειται για αθλητές κι αθλήτριες που έχουν κατοχυρώσει τον βάσει νόμου διορισμό τους από το 2008 κι ένθεν, δηλαδή για περιπτώσεις ανθρώπων που πιθανότατα πλέον δεν ασχολούνται με τον αθλητισμό.

Ωστόσο, διορίζονται και αθλητές που έχουν τιμωρηθεί για χρήση απαγορευμένων ουσιών στο παρελθόν. Πρόκειται για τον Βασίλη Δεμέτη (κολύμβηση), που διορίζεται στη γραμματεία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, τη Μάρθα Μάτσα (κολύμβηση), που διορίζεται στον οικονομικό τομέα του ίδιου υπουργείου, την Μαρία Πυπιλιαρίδου (άρση βαρών), που διορίζεται στη γραμματεία του ΓΕΣ και τον Αρθούρο Ακριτίδη (άρση βαρών), που διορίζεται ως φύλακας σε σχολείο της Καβάλας. Πέραν του νόμιμου ή όχι (διά του ασαφούς πλαισίου διεθνών και εγχώριων τιμωριών που υπήρχε τόσα χρόνια, μέχρι τον πρόσφατο νόμο Κοντονή που αφαιρεί αναδρομικά κάθε είδους προνόμιο για τους ντοπαρισμένους), γεννάται σαφέστατα μέγα ηθικό ζήτημα.

Ανάμεσά τους και επαγγελματίες αθλητές, όπως οι ποδοσφαιριστές Γρηγόρης Μάκος και Αντώνης Πετρόπουλος, και ο καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Μαυροειδής. Μεταξύ των 156 βρίσκονται ο πρώην μπασκετμπολίστας Νίκος Οικονόμου, η πρώην πρωταθλήτρια του ακοντισμού Σάββα Λίκα, η πρώην διεθνής πολίστρια Μαρία Τσουρή, ο σπρίντερ Κωνσταντίνος Δουβαλίδης, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Αριστείδης Καρασαββίδης και Παντελής Κωνσταντινίδης, κωπηλάτες, ιστιοπλόοι, πολίστες και ΑμεΑ.

Εννέα χρόνια μετά, λοιπόν, έρχεται η πολιτεία να «ξεπαγώσει» 156 νομικά κατοχυρωμένες υποθέσεις αθλητών κι αθλητριών, πολλοί εκ των οποίων ενδεχομένως ήδη να μην ενδιαφέρονται για τις θέσεις για τις οποίες τότε είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα