28 Μαρτίου 2024 / 3:24 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 3:24 μμ

Ντάισελμπλουμ: Είμαστε αισιόδοξοι για την τρίτη αξιολόγηση

από fimotro

Πολύ θετικές χαρακτήρισε τις εξελίξεις για Ελλάδα ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, στην κατάθεσή του ενώπιον του ευρωκοινοβουλίου για το ελληνικό πρόγραμμα.

Οπως ανέφερε, οι εξελίξεις αυτές έχουν αποτυπωθεί στο βελτιωμένο κλίμα στην αγορά, κάτι που επέτρεψε στην Ελλάδα να βγει στις αγορές για πρώτη φορά από το 2014.

Εχουμε λόγους να είμαστε αισιόδοξοι για την τρίτη αξιολόγηση και το υπόλοιπο του προγράμματος, σημείωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η αξιολόγηση μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του έτους.

Τόνισε ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα εφαρμοστούν με τη λήξη του προγράμματος ή αμέσως μετά.

Θα χρειαστεί περισσότερη δουλειά τους επόμενους μήνες και χρόνια. Το Eurogroup έχει ενθαρρύνει την Ελλάδα να επιταχύνει τη δουλειά στις μεταρρυθμίσεις, τόνισε.

Απαράδεκτα υψηλή η ανεργία

Από την αρχή του τρέχοντος προγράμματος, στόχος ήταν η Ελλάδα να καταφέρει να ξανασταθεί στα πόδια της και ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες της. Θέλαμε η ανάκαμψη της Ελλάδας να βασίζεται σε ισχυρά θεμέλια. Όπως έχουμε μάθει μέσα στην κρίση, οι μη ρεαλιστικές υποθέσεις μπορούν να γυρίσουν μπουμερανγκ. Παράδειγμα είναι η ανεργία στην Ελλάδα, που βρίσκεται στο 21%, σημείωσε.

Η ανεργία υποχωρεί αλλά παραμένει σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα και απαιτούνται δράσεις, τόνισε, συμπληρώνοντας πως η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες να δημιουργήσει περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Οσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις για την αγορά εργασίας, ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι από τη μια πλευρά της εξίσωσης είναι τα εργασιακά δικαιώματα και από την άλλη η ανάγκη διασφάλισης μιας σχετικής ευελιξίας ώστε να παραμείνει ελκυστική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα