28 Μαρτίου 2024 / 12:25 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 12:25 μμ

Νικολόπουλος: Η νίκη Τραμπ είναι νίκη της λαϊκής κοινωνικής δεξιάς

από fimotro

“Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ εκφράζει την κυρίαρχη βούληση του Αμερικανικού λαού, να πάρει την πατρίδα του στα χέρια του κόντρα σε όλες τις προβλέψεις,, απέναντι σε κάθε μορφής κατεστημένα που αυτάρεσκα επιθυμούσαν να νέμονται τα «καλούδια» της εξουσίας” αναφέρει ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Όπως τονίζει ο επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, “ο απλός Αμερικανός αντέταξε την απόφαση του να σταματήσει να υποτάσσεται στα θολά κελεύσματα τους. Η νίκη Τραμπ επιβεβαιώνει ξεκάθαρα το γεγονός, ότι όλα αυτά τα κατεστημένα είχαν κουράσει, είχαν αποτύχει όλα αυτά τα χρόνια να επιτελέσουν το έργο το οποίο τους είχε ανατεθεί και είχαν αυτονομηθεί από τις ανάγκες του Αμερικανικού λαού.
Θέλησε να τις αναλάβει κατά τρόπο κυρίαρχο και δεσμευτικό, επιλέγοντας τον Ντόναλντ Τραμπ να τις διαχειριστεί.
Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος συγχαίρει τον Αμερικανικό λαό, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, καθώς και τον μεγάλο νικητή των Προεδρικών εκλογών. Ειλικρινά χαίρεται, γιατί όπως και σε επιστολή του, του είχε τονίσει : «ο θαυμασμός για τον αγώνα του, οφείλονταν κυρίως στο γεγονός ότι επέμενε να αναδεικνύει αξίες και ζητήματα, που η παγκοσμιοποίηση είχε απαγορεύσει και η «νέα τάξη πραγμάτων» λυσσασμένα πολεμούσε τις τελευταίες δεκαετίες».
Ο Τραμπ μίλησε με άλλο λόγο, με άλλο τρόπο, με άλλα επιχειρήματα, πρόβαλε της αξίες της λαϊκής κοινωνικής δεξιάς, χωρίς καμία έκπτωση και κανένα απολύτως κόμπλεξ.
Και στο τέλος κέρδισε.
Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες πορευόμαστε στο ίδιο δύσκολο «στρατί», με τους Αμερικανούς Ρεπουμπλικάνους πολίτες και δεν πέφτουμε στην ανατροφοδοτούμενη «λούμπα» της περιπεσούσης σε εγκληματικά ανομήματα καλοβολεμένης ελίτ, της «νέας εποχής».
Εκατομμύρια Αμερικανοί ψήφισαν Τραμπ ενώ οι δημοσκοπήσεις έδιναν Κλίντον. Εκατομμύρια Αμερικανοί αντέδρασαν στο σύστημα, στο βαρύ κατεστημένο (media, δημοσκοπήσεις, αναλυτές, πολιτικοί, κόμμα).
Η καλοβολεμένη ελίτ υποτίμησε την νοημοσύνη τους και τους θεώρησε ως δεδομένους. Παρότι το ίδιο συνέβη και με το BREXIT και με το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, κάποιοι ακόμη δεν κατάλαβαν, ότι η εκλογική κρίση επηρεάζεται αρνητικά από τους ίδιους παράγοντες που μέχρι πρότινος την επηρέαζαν θετικά.
Είμαστε σίγουροι ότι : «η βουβή και αντιδραστική ψήφος» θα κρίνει σύντομα και το αποτέλεσμα των εκλογών σε Γαλλία και Γερμανία.
Ασφαλώς έχουν δικαίωμα να αυτοεξευτελίζονται και να γελοιοποιούνται οι δημοσιολογούντες «παπαγάλοι», που θέλουν να διαστρεβλώνουν τα συμβαίνοντα, αναμειγνύοντας τα συμφέροντα που υπηρετούν με την σκληρή πραγματικότητα.
Οι σπουδαιοφανείς «ξεγάνωτοι τενεκέδες» δεν αντιλαμβάνονται την ασφυκτικά δυσχερή θέση, που βρίσκεται ο καθημερινός άνθρωπος από έλλειψη εργασίας αλλά και από ανασφάλεια, λόγω της αυξανόμενης εγκληματικότητας με την μαζική εισροή αλλόφυλων, αλλόθρησκων και αλλόδοξων στοιχείων στον Δυτικό κόσμο.
Οι «περιπλανώμενοι επιχειρηματίες», με τον υποκριτικό μανδύα του πανανθρώπινου ανθρωπισμού που θέλησαν μέσα από την νέα τάξη να επιβάλλουν την παγκοσμιοποίηση με μία μεθοδευμένη χειραγώγηση των «μαζών» από «Σόρους» και «πλανηταλήτες», πήραν το μάθημα τους.
Η καταρρέουσα ελίτ της Αμερικής και της Ευρώπης έχει σοκαριστεί από την επιλογή του Αμερικανικού Λαού στο πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ.
Και είναι λογικό.
Υπάρχουν ακόμα αυτοί που πιστεύουν, ότι τα «συστήματα» είναι πιο ισχυρά από τους λαούς και ότι μπορούν να καθορίζουν επ’ άπειρο τις τύχες των χωρών και του πλανήτη, κάνοντας το «άσπρο – μαύρο» με τη μετατροπή των μέσων ενημέρωσης σε μέσα προπαγάνδας και συσκότισης της αλήθειας.
Είναι αυτοί που πιστεύουν ότι με “συστήματα” και με την εικαζόμενη παντοδυναμία τους μέσω των ΜΜΕ μπορούν να κάνουν το «άσπρο – μαύρο» στα μάτια των λαών.
Είναι αυτοί που πιστεύουν ότι με την βοήθεια των “φιλικών” ΜΜΕ και των “γνωστών δημοσιολόγων” μπορούν να βαφτίσουν :
Την αποτυχία, επιτυχία,.
Την πίστη των ανθρώπων στον Θεό, την Πατρίδα, την Οικογένεια, “σκοταδισμό” και οπισθοδρόμηση.
Τον φυσιολογικό τρόπο συμβίωσης, ομοφοβία και την προστασία της Πατρίδας, από απρόσκλητους ξενοφοβία και ρατσισμό.
Τα εκατομμύρια των εκτός συστημάτων φτωχών ως “εν αναμονή πλουσίους”.
Και πάει λέγοντας.
Η αλήθεια όμως είναι πάντα εκεί έξω…
Στην πραγματική κοινωνία.
Σε όλο τον δυτικό κόσμο που βιώνει εδώ και πολλά χρόνια το σοκ μίας πρωτοφανούς παρακμής. Ήρθε η ώρα λοιπόν, αυτό το σοκ να το αισθανθούν και οι «βολεμένες ελίτ» από τα εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων που αισθάνονται στο περιθώριο, από τους αδύναμους και τους φτωχοποιημένους, από όλους τους «πολιορκημένους» που είναι ελεύθεροι.
Αυτό το σοκ το είδαμε στο Brexit, το βλέπουμε τώρα στις ΗΠΑ και θα συνεχίσουμε να το βλέπουμε παντού.
Ας αφουγκραστούμε όλοι τις αγωνίες των λαών από τις ΗΠΑ, ως τη Ρωσία, ως την άλλη άκρη της Ευρώπης και ως την Κίνα ή την Αυστραλία.
Οποιαδήποτε πολιτική δεν αφουγκράζεται τις αγωνίες των λαών είναι καταδικασμένη. Ζούμε τις πρακτικές εκδηλώσεις αυτής της αγωνίας, την αποτυχία των συστημικών κομμάτων να δώσουν λύσεις που υπόσχονται και την αντίδραση των λαών σε μια απάνθρωπη πραγματικότητα. Αυτή που στις μέρες μας αυξάνει την συγκέντρωση του πλούτου στα χέρια ολίγων, που αυξάνει διαρκώς τους φτωχούς και εκτός κοινωνικών δομών ανθρώπους
Γι’ αυτό ας ανοίξουν όλοι τα αυτιά τους, να ακούσουν επιτέλους τις αγωνίες των λαών, στις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Αυστραλία, κλπ.
Κανένας δεν μπορεί πλέον να θεωρεί ως «δεδομένους» τους πολίτες.
Κανένας δεν μπορεί να συνεχίσει να τάσσεται με το πλευρό μίας πολιτικής που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.
Στα μάτια των λαϊκών στρωμάτων των ΗΠΑ η Χίλαρι Κλίντον δεν διέφερε σε τρόπο ζωής από εκείνον της Μαρίας Αντουανέτας και ας δήλωνε «Μητέρα Τερέζα».
Στα μάτια των πολιτών των ΗΠΑ, η επιλογή της Χίλαρι Κλίντον έμοιαζε σκληρά συντηρητική, σε μία εποχή που η ανάγκη μεγάλων αλλαγών είναι διάχυτη παντού και η αγωνία για να ξεπεραστεί η παρακμή κορυφώνεται.
Σίγουρα η εκλογή αυτή έχει πολύ δρόμο να αποδείξει το τελικό της αποτέλεσμα, είναι όμως μια σαφής πρώτη απόδειξη, ότι οι Αμερικανοί δεν άφησαν τις τύχες της πατρίδας και της δικές τους στην τύχη τους.
Μπήκαμε ήδη στην εποχή των «μεγάλων ανατροπών».
Απομένει να φανεί εάν αυτές θα είναι «βελούδινες» ή πολύ – πολύ επώδυνες…
Σε κάθε περίπτωση είμαι βέβαιος ότι ξημερώνει μία νέα πραγματικότητα για τον νέο κόσμο. Μια πραγματικότητα που όσο τα αυτοταναφερόμενα κατεστημένα εξακολουθούν να την παραγνωρίζουν, θα πέφτουν από έκπληξη σε έκπληξη και θα υφίστανται τα επίχειρα της αδιαφορίας τους
Θα είναι λάθος πάντως να πιστέψουμε ότι φταίνε τα …μάτια και θα είναι σωστό να αντιληφθούν οι πολιτικοί ότι οι λαοί αναζητούν σήμερα πιο πολύ από το παρελθόν Κιγκινάτους”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα